Het Belang van Limburg

“Pas hersteld van groeipijn in de knie”

Cloë Ruette (C+15) wint haar eerste dames 2-finale

-

Ze is nog maar twaalf jaar, maar gisteren gooide Cloë Ruette hoge ogen op het tornooi van Lanaken. Ruette speelde haar allereerst­e dames 2-tornooi en ging meteen met de eindzege aan de haal. In een thriller versloeg ze Tessa Aanhane (B+4/6) met 6-1, 4-6 en 7-6.

Voor Ruette, die pas terug komt uit blessure, is deze tornooiwin­st een enorme opsteker.

“Ik ben pas volledig hersteld van groeipijn in mijn knie. Op korte tijd heb ik een groeischeu­t gekregen, waardoor mijn patellapee­s overbelast geraakte. Ik ben nu twee weken weer intensief aan het trainen en kan ondertusse­n opnieuw pijnloos tennissen. Voordien heb ik alleen mijn bovenlicha­amkunnentr­ainen,maar ik ben blij dat ik nu weer voluit kan gaan.”

VERSCHIL

“Ik had totaal niet verwacht dat ik meteen in de finale zou staan bij de dames”, vertelt Ruette. “Want het is toch wel een verschil met de meisjesree­ksen. Ik vind het verschil tussen meisjes 12 en meisjes 14 zelfs al groot, laat staan de damesreeks­en. Het gaat er allemaal wat krachtiger aan toe en ze maken minder fouten dan bij de meisjes, maar ik heb goed kunnen standhoude­n.”

VTV-SCHOOL

Ook al is de zomervakan­tie al even bezig, toch moet Ruette nog twee keer per week naar de VTV-school in Wilrijk.

“Ik heb het afgelopen jaar voor het eerste jaar op internaat gezeten in Wilrijk en dat is heel goed meegevalle­n. Nu tijdens de zomer moet ik nog twee keer per week naar Wilrijk. Dankzij mijn ouders, die op het werk altijd wel iets kunnen regelen, zijn die verplaatsi­ngen tot nu toe altijd goed verlopen. Het zijn lange afstanden, maar ik heb daar absoluut geen problemen mee.” JORMA

 ??  ?? Cloë Ruette.
FOTO MIST
Cloë Ruette. FOTO MIST
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium