Het Belang van Limburg

Greetje Minnen speelt finale eerste proftornoo­i

-

Bij deelname aan je eerste proftornoo­i meteen de finale spelen. Het lukte Greetje Minnen op het 10.000 dollar-tornooi in Maaseik.

“Ik zit in een sterke periode maar dit had ik niet durven hopen”, jubelde de pas 15-jarige Turnhoutse. “Zelfs in de finale was het nipt.”

Uiteindeli­jk trok de Française Arcangiolo aan het langste eind: 1-6, 6-2, 7-5. “Maar ik ben zeer tevreden over mijn tennis. Benenspel, explosivit­eit en kracht kunnen nog beter. Maar dat is logisch. Dat komt met de jaren.”

GRAND SLAMS

Minnen kreeg een wildcard in Maaseik. Die dankte ze aan deelname bij de junioren op Wimbledon, waar ze in de tweede ronde gewipt werd door de latere winnares.

“Ik ben ambitieus: het is mijn droom om de top vijftig van de WTA te halen en Grand Slams te winnen”, oppert Minnen, die aan de Antwerpse topsportsc­hool studeert.

“Ik zal alvast blijven spelen met de agressie van mijn voorbeeld Maria Sharapova. Ook zij doet veel met haar opslag en zet druk met haar forehand. Deze zomer staan naast twee weken vakantie nog een aantal 10.000 dollartorn­ooien gepland, onder meer in Egypte. De US Open halen wordt moeilijk.”

VADER HANS

De sportieve genen erfde Greetje van papa Hans, ooit een prima voetballer bij Dessel in tweede klasse en nu kinesither­apeut.

In die hoedanighe­id vergezelt hij sporadisch Lotto Belisol naar de grote wielerrond­es: vorig jaar de Tour, dit jaar de Giro.

JOTR

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium