Het Belang van Limburg

Jari Snyers doet het weer

Lummenaar treedt in voetsporen van Eric Vanderaerd­en

- FREDDY VAES

Lummenaar Jari Snyers is voor het tweede jaar op rij nationaal kampioen bij de nieuweling­en. In de laatste 200 meter reed hij het gat op Célestin Leyman dicht en liet hem meteen ter plaatse.

De wedstrijd leek nochtans lang op een massaspurt uit te draaien, maar uiteindeli­jk sloegen Leyman, Goebeert en Tasset een kloof. In de voorlaatst­e ronde liet Leyman zijn twee medevlucht­ers in de steek. De twee werden opgeslorpt door acht achtervolg­ers, waaronder de Limburgers Jari Snyers en Dries Dops. De achtervolg­ers hadden snel de leider te pakken. Met elf ging het de finale in.

AFSCHEID

Uitblinker Leyman ging op de slotklim, op iets minder dan één kilometer van de meet, nog eens. De enige die nog kon reageren was Jari Snyers.

“Dit is niet te geloven”, aldus de overgelukk­ige Lummenaar. “Vorige week had ik afscheid genomen van mijn kampioenen­trui bij de eerstejaar­s. Ik wilde hier met een totaal propere lei van start gaan. Net alsof ik nooit kampioen was geweest. Niets moest, alles mocht. Toen ik dan in de finale mee kon met dat achtervolg­end groepje voelde ik dat er nog veel kracht in de benen zat. Vanaf toen begon ik toch weer stilletjes te hopen. Ik ga hier weer dicht eindigen, flitste het door mijn hoofd. En toen ik op minder dan 500 meter van de meet als enige naar Leyman kon springen, wist ik dat het binnen was.”

Voor Snyers is het zijn vierde zege van het seizoen. “Ik ben geen veelwinnaa­r. Maar ik koers ook niet zoveel. Nooit meer dan één wedstrijd per weekend. Twee titels na elkaar winnen is uiteraard voor weinigen weggelegd. In eigen dorp volg ik daarmee Eric Vanderaerd­en op. ”

KLIMSTAGE IN VOGEZEN

Vanmorgen om tien uur hoort hij met de nationale ploeg naar de Vogezen te trekken voor een klimstage van een week.

“Ik weet niet of ik dat ga halen”, lacht Jari. “Dit verdient toch op zijn minst wel een feestje.”

 ?? FOTO
FV ?? Jari Snyers pakt zijn tweede nationale nieuweling­entitel op rij.
FOTO FV Jari Snyers pakt zijn tweede nationale nieuweling­entitel op rij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium