Het Belang van Limburg

Uitblinker Gerben Thijssen gokt en verliest

Waaslander Sasha Weemaes maakt favorieten­rol waar

- FV

Sasha Weemaes heeft zijn favorieten­rol bij de eerstejaar­s waargemaak­t. De Oost-Vlaming gokte voluit op de spurt. En dat bleek een goede keuze. Op tweehonder­d meter van de meet, net na een fikse klim, zette hij aan. De rest moest gewoon passen.

Beste Limburger in die massaspurt werd Jasper Philipsen met een dertiende plaats. Net voor Gerben Thijs- sen, die zich tijdens de wedstrijd tot twee keer toe in een ontsnappin­g had gemengd. De tweede keer zag het er even goed uit, toen hij samen met Jaspers, Coppens en De Keukeleire een gat van een halve minuut sloeg. Maar op de lange rechte en brede wegen hield het peloton hen in het vizier en kwam alles opnieuw samen. Eerst De Clercq en later Bero probeerden nog tevergeefs een massaspurt te ontlopen.

POLSBREUK

“Ik heb gedaan wat ik kon”, aldus uitblinker Thijssen. “Eigenlijk een wonder dat ik na die polsbreuk zelfs kon starten. Spurten leek me geen goed idee. Ik kon daarvoor met die ingetapete pols onvoldoend­e aan mijn stuur trekken. Daarom heb ik geprobeerd om aan te vallen, met als gevolg dat er in de sprint niet meer genoeg kracht in de benen zat.”

Netvoorhet­opdraaienv­andelaatst­e rechte lijn en net na het klimmetje zat Gerben nochtans helemaal vooraan.

“Maar toen ik aanzette, voelde ik meteen dat het niet voor dit keer zou zijn.”

 ?? FOTO FV ?? Gerben Thijssen ment het peloton.
FOTO FV Gerben Thijssen ment het peloton.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium