Het Belang van Limburg

Gelko Hasselt wordt Sporting Hasselt

- FRBA

Zaalvoetba­lploeg Gelko Hasselt (BZVB) heet voortaan Sporting Hasselt. Beide teams spelen voortaan bovendien in dezelfde kleuren en met hetzelfde clublogo. De besturen, de vzw en de geldstrome­n blijven wel apart. Sporting wil hiermee zijn draagvlak vergroten en het voormalige Gelko wil door deze naamsveran­dering meer aandacht en publiek trekken.

Sporting-voorzitter Stijn Stijnen: “Sporting leeft en de idee om deze mooie club groter te maken dan een voetbalclu­b alleen had ik al een tijdje. Als er zich dan een kans aanbiedt om samen te werken met een club met een palmares als dat van Gelko Hasselt, mag je die kans niet laten liggen. De deal was dan ook snel in orde. De komma’s en de punten in de samenwerki­ng moeten nog vastgelegd worden. Maar vast staat dat er volgend seizoen een zaalvoetba­lploeg en veldploeg met de naam Sporting Hasselt in competitie zijn.”

Voorzitter Daniel Geladi van Gelko Hasselt: “Dit lijkt ons een schitteren­d project. Een project ook, waarvan beide partijen de vruchten van kunnen plukken. Bestuur en sponsoring blijven apart, maar vooral op het gebied van de jeugd zal deze samenwerki­ng van groot belang zijn. Wij starten vanaf dit seizoen dus met preminieme­n, miniemen, kadetten, scholieren en beloften. Als blijkt dat een technisch onderlegde speler uit het veld zijn ei kwijt beter kan in zaal, kan hij doorschuiv­en naar de zaal. Omgekeerd kan ook natuurlijk.”

Supporters met een abonnement op Sporting Hasselt, krijgen ook gratis toegang tot de wedstrijde­n van de zaalvoetba­lclub.

 ?? FOTO HBVL ?? Voorzitter­s Stijnen en Geladi.
FOTO HBVL Voorzitter­s Stijnen en Geladi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium