Het Belang van Limburg

Speeltuin Munsterbil­zen dicht om rotte bomen om te zagen

- JoGe

Nadat er al eerder preventief gekapt werd in het park rond de Katteberg in Bilzen, heeft de gemeente nu ook een veiligheid­splan uitgewerkt voor de oude en rotte bomen in de speeltuin van Munsterbil­zen. Om de speelplek snel terug veilig te stellen, zal nu maandag en dinsdag de speeltuin gesloten worden voor het publiek en een aantal bomen veiligheid­shalve worden weggekapt. Het noodweer van afgelopen week dinsdag hield goed thuis in speeltuin Edelhof langs de visvijvers in Munsterbil­zen. “Woensdag lagen her en der dikke verdroogde takken verspreid over de speelplek. Een paar bezoekers hebben hier melding van gemaakt”, aldus Anneleen die de speeltuin regelmatig bezoekt met haar kinderen. Ook Fred Meulenstee­n uit Rijkhoven is bang dat er zich gevaarlijk­e situaties kunnen voordoen. “Voorkomen is de beste oplossing, niet alleen voor de veiligheid van onze spelende kinderen, maar ook voor de speeltuige­n zelf, als zo een kolos erop valt”, zegt de papa van drie kinderen.

Controle

“Onze diensten hebben na het onweer van afgelopen week, de bomen ter plaatse meteen gecontrole­erd”, stelt burgemeest­er Frieda Brepoels. “De gebroken takken en de meest gevaarlijk bomen zijn onmiddelli­jk bijgesnoei­d en opgeruimd, zodat de speeltuin veilig kon worden geopend. Na een gedegen aanvullend onderzoek is dan besloten om nu maandag en dinsdag alsnog een aantal, vooral oude bomen waaronder een oude wintereik en es, te kappen.” Om de veiligheid van de kinderen en hun begeleider­s te waarborgen, zal de speeltuin in Munsterbil­zen tijdens de opruimwerk­en van vandaag en morgen de hele dag gesloten blijven.

 ?? Foto Johnny GEURTS ?? Het noodweer haalde heel wat zware takken naar beneden in de drukbezoch­te speeltuin van Munsterbil­zen.
Foto Johnny GEURTS Het noodweer haalde heel wat zware takken naar beneden in de drukbezoch­te speeltuin van Munsterbil­zen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium