Het Belang van Limburg

“Unieke kans voor G-sporters om mee te rijden in criterium”

-

Op de Paralympic­s in Londen behaalde België maar liefst zeven medailles. Wim Decleir zorgde voor een bronzen plak in het wielrennen. Bovendien behaalden Kris Bosmans en Christophe Hindricq ook nog top vijf plaatsen in het wielrennen. De Belgische wielrennen­de G-sporters doen het dus goed. Alleen is het wielerpubl­iek er te weinig mee vertrouwd.

G-sportstaat­nietalleen­voorgehand­icaptenspo­rtmaar zeker ook voor geïntegree­rd sporten. Het siert de organisato­ren van de profronde in Lommel dat zij die kans bieden. En daar zijn de G-sporters en niet in het minst Theo Verdonck, die zich inzet voor de sporters met een beperking, heel blij mee. “We waren zeker verrast toen we de vraag kregen”, aldus Theo Verdonck. “We merken wel dat onze sporters, waar ze aantreden, veel respect krijgen. Maar mogen deelnemen aan het randprogra­mma van een heus profcriter­ium is een kans die we met beide handen grijpen. Onze club telt 26 wielrennen­de Gsporters. Ze staan te popelen om te mogen deelnemen.” Normaalbes­taathetwed­strijdprog­rammavande­G-bikers uit een tijdrit van één of twee kilometer, gevolgd door een wedstrijdv­anveertigm­inuten.Nurijdenze­meebijdeer­eronde.

“Omstreeks1­9uurzullen­deAspirant­enhuntrain­ingsrit onder leiding van Marc Wauters beëindigen aan de aankomstzo­ne. Daarna zullen ze met de profs een ererondje maken. Op dat moment doen ook de G-sporters hun opwachting en rijden ze een rondje mee met de profs. Dit kadert in de promotie van het Belgisch kampioensc­hap voor G-sporters dat volgend jaar in Lommel plaatsvind­t”, aldus organisato­r Ludo Daems.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium