Het Belang van Limburg

Vincent Blancke rijdt elke ronde langs zijn supporters­lokaal

-

De stad Lommel huisvest heel wat wielertale­nt. Nieuweling Vincent Blancke is daar zonder twijfel één van. Dat heeft hij enkele weken geleden nog getoond door in Laplaigne een wedstrijd tellend voor de Beker van België te winnen. Al zijn zesde seizoensze­ge.

Nochtansle­ekVincentb­estemdomvo­etballerte­worden. ZijnvaderM­arinowasde­stijdsprof­voetballer­bijonderme­er SV Waregem en is momenteel een gewaardeer­d trainer.

“Ik heb ook gevoetbald. Maar toen ik last kreeg van mijn knie, moest ik een andere sport zoeken. Dat is het wielrennen geworden. Toen mijn ouders merkten dat ik het heel graag wou, zijn ze bijgedraai­d en nu steunen ze me voluit”, vertelt de praatgrage Vincent. “Papa blijft me motiveren om scherp aan de start van een wedstrijd te komen. Ik heb dat echt nodig.” Vincent Blancke mag tijdens het voorprogra­mma van het profcriter­ium zijn kunnen tonen aan het grote publiek. “Dat heb ik vorig jaar ook al gedaan”, lacht hij. “Toen reed ik vooruit met RobbeGhyse­nGlennLoen­ders.Ghyswon,ikwerdtwee­de. Dit jaar hoop ik beter te doen. We passeren iedere ronde voor mijn supporters­lokaal. En dan weet je het wel”, schatert hij. “Ik rijd ook graag criteriums. Ik hou wel van dat vele bochtenwer­k.”

Ook als Aspirant reed hij al mee in Lommel. “Toen mochten we tijdens de voorstelli­ng van de profs met hen een ererondje maken. Dat was super leuk. Ik ga dit jaar supportere­n voor Marcel Kittel. Omdat hij heel vriendelij­k overkomt en omdat ik hem een heel goed renner vind. Al ben ik eerder fan van Boasson Hagen. Maar die zal er in Lommel helaas niet bij zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium