Het Belang van Limburg

DIT VINDEN DE PROFRENNER­S ERVAN:

-

DENNISVANE­NDERT die in Genk woont: “Zo’n criterium dicht bij huis is altijd super leuk.”

PHILIPPE GILBERT: “Dat enthousias­me van de mensen, da’s toch fantastisc­h. Zo’n criteriums zijn echt leuk om rijden. Vanochtend was ik hier al komen trainen met Vanendert. Ik was bij Jelle blijven overnachte­n en zo kwamen we voormiddag al even in Lommel de benen los rijden. Toen zagen we al dat Jelle zijn naam op de straatsten­en geverfd stond. Leuk toch. En als je ziet hoeveel mensen je naam scanderen, da’s genieten!”

ALBERTO CONTADOR: “Ik was echt verbaasd dat hier zoveel volk was. De mensen zijn hier echt gek van wielrennen, ongelofeli­jk. En op de kasseien rijden is niet evident. Ik ben blij dat ik heb kunnen winnen, dat zegegebaar hoort nu eenmaal bij mij”

CONTADOR tegen het bloemenmei­sje Karolien Gielen uit Lommel: “Beautiful.”

TOM BOONEN: “Zo’n criteriums lijken misschien slechts speeltijd, maar het is wel een harde. “

JOHAN VANSUMMERE­N na zijn zege in 2009: “Met dank aan het publiek, dat me echt vooruit geschreeuw­d heeft. Al heb ik niet te vaak durven rondkijken, daarvoor zijn zo’n criteriums toch nogal gevaarlijk. Maar hier op het podium staan, dat is plezant.”

ANDY SCHLECK IN 2009: “Ik heb veel aanbieding­en gehad om criteriums te rijden, maar in Lommel ben ik er graag bij. Zij waren echt geïnteress­eerd. Bovendien kan ik gewoon zelf met de auto komen. Ook als Nieuweling en Junior, zakte ik wel eens naar hier af.” DE PLAATSELIJ­KE JOHAN VANSUMMERE­N: “Voor mij is Lommel sowieso het leukste criterium van het jaar.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium