Het Belang van Limburg

Vanaken nekt paars-wit

Lommelaar scoort twee keer in spektakels­tuk

- AV

Een mooier debuut dan dat van Hans Vanaken kan je je niet wensen. De twintigjar­ige middenveld­er scoorde in zijn eerste match op het hoogste niveau meteen twee keer op het veld van Anderlecht. Mede door zijn twee goals, wist Lokeren de punten mee te nemen naar Daknam.

“Ik denk dat ik het allemaal nog niet goed besef”, zei Hans Vanaken na de wedstrijd. “Van zo’n debuut heb ik altijd gedroomd, maar ik had het nooit verwacht.” Dat Vanaken een neus voor goals heeft, liet hij al zien in de voorbereid­ing. De aanvallend­e middenveld­er kwam deze zomer over van tweedeklas­ser Lommel United. Daar scoorde hij de voorbije twee seizoenen twintig keer en in de oefencampa­gne van de Waaslander­s trof hij ook al zeven keer raak. Maar scoren op Anderlecht in de competitie is toch nog wat anders. “Wat ik voelde meteen na mijn eerste goal? Ik wist eerst nog niet dat de bal binnen was. Na mijn kopbal viel ik op de grond en toen ik opnieuw rechtstond, zag ik dat Proto geklopt was. Bij een van de hoekschopp­en die daarop volgde feliciteer­de hij me ook met mijn goal. Bij mijn tweede goal kreeg ik de bal van Nill (De Pauw, nvdr) aan de rand van de zestien en ja... (lacht) Voor hetzelfde geld moeten ze die bal nog steeds gaan zoeken in de tribune.”

GEEN LAST VAN ZENUWEN

Vanaken scoorde niet alleen twee keer, hij speelde daarboveno­p een dijk van een wedstrijd. We konden niet één slechte pas van de Limburger noteren. Het leek alsof hij al tien jaar in eerste nationale voetbalt. “Ik heb niet veel last van zenuwen”, verklaarde Vanaken. “Voor de wedstrijd voelde ik wel wat spanning. Ik wou toch iets laten zien bij mijn debuut. Waarikmijn­techniekva­ndaanhaal? Dat zal wel iets te maken hebben met mijn opleiding bij PSV.” Hans is de zoon van ex-voetballer Vital Vanaken. Zijn vader scoorde ooit ook één keer tegen Anderlecht, Hans meteen twee keer in zijn eerste wedstrijd. “Nu kan ik thuis nog wat gaan pochen”, lachte Vanaken. “Vanavond ga ik de beelden nog eens bekijken en vooral van dit moment genieten. Morgen werk ik opnieuw keihard.”

 ?? FOTO BELGA ?? Anderlecht 2 - Lokeren 3
FOTO BELGA Anderlecht 2 - Lokeren 3
 ?? FOTO BELGA ?? Hans Vanaken viert met zijn teammaats.
FOTO BELGA Hans Vanaken viert met zijn teammaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium