Het Belang van Limburg

“Gek van reggae-muziek“

Celso Figueiredo verliet Portugal wegens de crisis

- JOHNNY PEETERS

Lommel (derde nationale A) heeft nog niet veel kunnen vieren dit seizoen. Eén nipte zege in Vilvoorde, daar bleef het tot nog toe bij. Goed nieuws: de vergunning van Norvell werd deze week voor een jaar verlengd. Zaterdag krijgt Lommel met Aarschot een haalbare kaart op bezoek.

ZATERDAG 20.45U LOMMEL-AARSCHOT

Celso Figueiredo (27) is één van de twee Portugezen die in de Belgische competitie aantreden. De andere is Luis De Campos van Turuka Willebroek. “In mijn thuisland gaat het momenteel erg moeilijk”, haalt Figueiredo aan. “De crisis weegt er heel zwaar door op de economie. Daarnaast krijg je er als Portugees weinig kansen om te basketten in de hoogste reeks. Elke ploeg mag maar liefst zes Amerikanen opstellen. Het niveau van de Portugese competitie is dan wel niet zo slecht, maar het budget wordt volledig uitgegeven aan die spelers.”

WARENHUIS

“Daarom ben ik drie jaar geleden naarNederl­andgekomen­omerwerk te zoeken en te basketball­en”, aldus Figueiredo. “Ik werk momenteel in Eindhoven in een warenhuis waar ik T-shirts en petten verkoop. Naast werk en basketbal is muziek een grote passie van mij. Vooral reggae-muziek geniet mijn voorkeur.”

OokzijnPor­tugesevrie­ndinwoont hier. “Ze speelt eveneens basketbal. Voorlopig is ze wel gestopt omdat ze lessen Nederlands volgt. Ze was apotheker in Portugal en om hier werk te vinden moet je de taal kennen. Ik ben ook van plan om volgend jaar lessen Nederlands te volgen, want ik hoop hier toch enkele jaren te blijven wonen.”

ZELDEN COMPLEET

Ondertusse­n ben je in België komen basketten. “Ik vond het niveau van de Nederlands­e competitie veel te laag. Mijn baas kende Ramon Sendargoed.Opeentorno­oiinEindho­ven heb ik met Ramon kennis gemaakt. Hij heeft mij daar gevraagd om een keer in Lommel mee te trainen. Ze waren er tevreden over mij, dus ben ik er gebleven.”

De resultaten vallen tot nu toe wel tegen voor Lommel. “We waren zelden compleet”, zegt de forward. “Maar stilaan begint het beter en beter te gaan.”

 ?? FOTO RAYMOND
LEMMENS ?? “In Portugal mag een ploeg maar liefst zes Amerikanen opstellen”, zucht Celso Figueiredo.
FOTO RAYMOND LEMMENS “In Portugal mag een ploeg maar liefst zes Amerikanen opstellen”, zucht Celso Figueiredo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium