Het Belang van Limburg

Chris Corens speelde een jaar voor Neerpelt

- PIDI

Een decennium geleden kwam hij als jong ventje via PSV Eindhoven en het Noord-Brabantse Geldrop bij Neerpelt terecht. Maar het was slechts een eenjarig intermezzo voor de nu 32-jarige Chris Corens, die na negen seizoenen uitgroeide tot een boegbeeld bij Lutlommel. Ken je nog iemand bij Neerpelt uit die periode?

Corens: “Ja, ik vormde er destijds een spitsenduo met Jan Smolders. Hij is zes jaar jonger en kwam dus net piepen. Maar kwaliteite­n had hij toen al. Balvast, technisch sterk, goed overzicht. Als hij scoorde waren het meestal ‘beauties’. Ik speelde graag met hem samen en had hem mee naar Lutlommel willen nemen. Maar hij was kind aan huis in Neerpelt. Vorig seizoen zat hij even in Achel, maar keerde terug. Oude liefde roest niet (lacht).” Is het voor jou een speciale match?

“Bij de meeste voetballer­s zullen wel herinnerin­gen opborrelen als ze tegen een ex-club uitkomen. Dat geldt ook voor mij. Maar de nostalgie is volkomen ondergesch­ikt aan het resultaat. Vorige week tankten we vertrouwen tegen Vosselaar. Eindelijk werden we eens beloond voor onze inspanning­en, dat gebeurde nog te weinig. Als we nu kunnen bevestigen, zijn we allicht vertrokken.” Jullie spelen wel tegen de leider.

“Ja en dan? Toen we tegen Hades, Merksem en Overpelt speelden, stonden die ook op kop. We werden in die partijen niet door het geluk gediend, maar lagen nooit onder. Ik denk echt dat er in Neerpelt iets te rapen valt. We zullen wel allemaal top moeten zijn, dat is een vereiste.” Jij woont in de Kolonie,op een steenworp van Neerpelt.

“Klopt, de afstand tussen beide velden is geen hinderpaal voor de supporters. Ik verwacht een echte derbysfeer. Met veel ambiance en strijd. Ik kijk er echt naar uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium