Het Belang van Limburg

“Evi Hanssen is logische keuze”

NIEUW ‘MIJN RESTAURANT’HOOFDSTUK ZONDER RANI DE CONINCK

- HASSELT - Jo SMEETS ToVe

VILVOORDE - VTM pakt in het voorjaar uit met ‘Mijn Pop-uprestaura­nt!’, daarmee wordt een nieuw hoofdstuk gebreid aan het ‘Mijn Restaurant!’-verhaal, maar dan zonder presentatr­ice Rani De Coninck. “Dit is een nieuw concept”, zegt VTM-woordvoers­ter Hilde Espenhout. “Dus hebben we ook gekozen voor een nieuwe presentatr­ice: Evi Hanssen.” Ook ‘Mijn Restaurant!’ gaat met zijn tijd mee, dus wordt er in het nieuwe seizoen - dat in het voorjaar van 2014 op het scherm komt - gekozen voor de totale vernieuwin­g. “Het wordt anders”, zegt VTMwoordvo­erster Hilde Espenhout. “Het concept, de jury, de inhoud, de titel - in plaats van ‘Mijn Restaurant!’ wordt het nu ‘Mijn Popupresta­urant!’ - en dus ook de presentatr­ice. We hebben iemand in huis die de nieuwe culinaire trends graag volgt: Evi Hanssen. Koffiebars, soepcafés en wasbars kennen voor haar geen geheimen en ze staat altijd klaar om een nieuw adresje met een uniek concept uit te proberen. De keuze voor Evi als nieuwe presentatr­ice ligt dus voor de hand.”

Horecadroo­m

Wat die nieuwe culinaire trends betreft: het fenomeen van popupresta­urants is er zo eentje. Wout Bru heeft LO, Sofie Dumont opent Sofie, Gert De Mangeleer gaat Yellow runnen: iedere chef met naam opent vandaag de dag zijn eigen pop-up. Pop-uprestaura­nts zijn etablissem­enten die slechts tijdelijk geopend zijn voor het publiek. Een beetje zoals het gros van de laureaten van eerdere ‘Mijn Restaurant!’-jaargangen, maar bij

Van de vorige vijf seizoenen Mijn restaurant! (en 25 restaurant­s) is er nog slechts ééntje open. Al kan je restaurant Alaise niet meer in Ekeren vinden, maar in ’s-Gravenweze­l. “Het is crisis in de horecawere­ld en ook Alaise voelt dat goed”, zegt Amber De Wispeleir. “Als we niet verhuisd waren naar een pand met een lagere huur, hadden ook wij niet meer bestaan.” Amber deed destijds mee met haar toenmalige partner Elodie (links op de foto). “Het effect van ‘Mijn restaurant!’ echte pop-uprestaura­nts is een beperkte levensduur van meet af aan de bedoeling. “Het is een trend waar we graag op inspelen”, zegt Espenhout. “Alles mag wat losser, wat gekker, wat creatiever. In vijf Vlaamse steden zullen evenveel restaurant­s de deuren openen, om enkele weken later weer te verdwijnen. Het winnende duo van deze editie mag naar huis met 100.000 euro, waarmee het zijn eventuele horecadroo­m dan kan waarmaken.”

Kandidaten

Over de nieuwe jury en de locaties wil VTM nog niets kwijt. Ook niet over de deelnemers, om de simpele reden dat de zender nog op zoek is naar vijf duo’s die zich aan dit avontuur willen wagen. “Geïnteress­eerden kunnen zich melden op www.vtm.be”, aldus nog Espenhout. “Daar vind je de oproeptrai­ler en het inschrijvi­ngsformuli­er.” heeft nog een zestal maanden geduurd. Ik ben het programma dankbaar voor de naambekend­heid, maar daarna hebben we het op eigen kracht moeten doen.” Dat het nu om pop-up restaurant­s gaat, komt de kandidaten wellicht ten goede. “Door de crisis is de timing niet goed om het oude concept te behouden.”

 ?? Foto VTM ?? “De nieuwe culinaire trends kennen voor Evi Hanssen geen geheimen”, zegt VTM woordvoers­ter Hilde Espenhout.
Foto VTM “De nieuwe culinaire trends kennen voor Evi Hanssen geen geheimen”, zegt VTM woordvoers­ter Hilde Espenhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium