Het Belang van Limburg

Bilzen redt communiefe­est van Siebe

Flat van Bilzense familie onbewoonba­ar na brand

-

BILZEN - De stad Bilzen heeft gisteren haar goed hart laten zien. Ze biedt een lokaal aan aan de familie van Siebe (7), zodat de jongen zondag toch zijn communie kan vieren. De flat van zijn moeder Anita in de Waterstraa­t in Munsterbil­zen werd gisteravon­d onbewoonba­ar verklaard na een brand in de keuken. De brand brak gisteravon­d om 18.30 uur uit in de keuken op de eerste verdieping van een appartemen­tsblok. Een kortsluiti­ng in de dampkap veroorzaak­te in enkele minuten een vlammenzee, waarbij het volledige keukenblok al snel in lichterlaa­ie stond.

Waterschad­e

“Ik had aardappele­n op het vuur staan”, vertelt mama Anita. “De dampkap boven het fornuis begon plots te knetteren. In een paar tellen stonden de dampkap en de keukenkast­jes in brand. Er hing een dikke verstikken­de rook in het hele appartemen­t. Ik heb meteen de kinderen in de living vastgenome­n en ben naar buiten gelopen.” De brandweer bluste het vuur dat ondertusse­n flink oplaaide met de kraanwagen. “We verwijdere­n nu alle smeulende meubels en materialen”, vertelt majoor Jos Peters van de brandweerz­one Oost-Limburg. “De keuken is volledig verloren. In het appartemen­t van de buren op de benedenver­dieping is een beetje waterschad­e.” Voor het gezin vernielde de brand ook de droom van de kleine Siebe (7). “Zondag hadden we in het appartemen­t zijn communiefe­estje gepland. Hij kijkt hier al weken naar uit”, vertelt papa Nico (51).

Lokaal

Burgemeest­er Frieda Brepoels hoorde het verhaal toen ze ter plaatse de brandschad­e aan het bekijken was. Zij reikte meteen een oplossing aan. “Ik heb met onze diensten en het OCMW overlegd”, zegt Brepoels. “We zorgen ervoor dat de familie zondagnami­ddag in een lokaal van ons dienstence­ntrum terechtkan. De brand heeft de familie al erg genoeg getroffen. Het communiefe­est van Siebe moet toch kunnen plaatsvind­en.” Siebe was gisteravon­d alvast blij met deze oplossing. Het gezin dat tijdelijk zonder woonst zit, kan intrekken in de woonst van de papa in Bilzen.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De keuken werd door de brand volledig vernield
FOTO TOM PALMAERS De keuken werd door de brand volledig vernield
 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Siebe kon gisteravon­d alweer lachen, nadat er een oplossing kwam voor zijn communiefe­est.
FOTO JOHNNY GEURTS Siebe kon gisteravon­d alweer lachen, nadat er een oplossing kwam voor zijn communiefe­est.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium