Het Belang van Limburg

Gedood door man op haar verjaardag

Antwerpse moeder vermoord in Zuid-Frankrijk

-

Bij een familiedra­ma in de Franse Pyreneeën is de Antwerpse moeder Natalie Van Put (34) om het leven gebracht. Uitgereken­d op haar verjaardag werd ze doodgeslag­en door haar man, die nadien zelf uit het leven stapte. Het koppel laat een zoontje van negen achter. De jongen wordt nu opgevangen bij zijn grootouder­s.

ANTWERPEN/BIDART -

Natalie Van Put (34), afkomstig van Antwerpen, verhuisde acht maanden geleden met haar Franse man Alain Pignot (48) en zoontje Tom (9) naar Bidart, een kustplaats­je in de Franse Pyreneeen. Volgens familie en vrienden had het gezin een droomleven. Naast hun woning huurden ze er een grote garage waarin Natalie en Alain oude wagens en andere vintage spullen renoveerde­n om opnieuw te verkopen. “Het leek een heel integer koppel. Ze werkten enorm veel”, weet een buurtbewon­er. Maar de laatste weken moet er een conflict tussen het koppel zijn geweest. Anderhalve week geleden hoorden omwonenden al veel geroep en getier bij hen thuis. “Het was een zeer nare ruzie. We voelden er ons ongemakkel­ijk bij”, aldus de buur. Maar niemand die ooit had durven te vermoeden dat het maandag - uitgereken­d op de verjaardag van Natalie - zo uit de hand zou lopen. Het koppel had zoontje Tom ’s ochtends eerst nog naar school gebracht. Er leek niets vreemds aan de hand. Maar later op de dag zou opnieuw een zware ruzie tussen Natalie en haar man begonnen zijn. De stoppen van Alain Pignot sloegen toen volledig door. Hij nam een werktuig en sloeg de moeder keihard tegen de grond. Toen het drama ontdekt werd, lag het lichaam van Alain naast dat van zijn vrouw. Hij had zichzelf omgebracht, terwijl Natalie op dat moment eigenlijk nog vocht voor haar leven. Hulpdienst­en brachten haar in allerijl naar het ziekenhuis, maar daar overleed ze de volgende ochtend aan haar verwonding­en.

Al eerder veroordeel­d

Natalie Van Put met haar zoontje Tom en man Alain Pignot. “Nathalie is sinds gisteren niet meer bij ons”, schreef haar vader Bruno op Facebook. “Ze zal gecremeerd worden en haar as zal in de zee worden gestrooid.” Over Alain, de man die zijn dochter vermoord heeft, zei vader Bruno geen woord. Samen met zijn echtgenote Linda reisde de man zo snel mogelijk naar het Franse Bidart, waar ze zich over hun kleinzoon Tom ontfermden. Het jongetje verbleef aanvankeli­jk bij een vriendje van school. Psychologe­n hebben hem daar samen met de politie ingelicht over wat met zijn ouders gebeurd is. Vrienden en familie reageerden op sociale media vol ongeloof op het gezinsdram­a. Volgens de procureur van Bayonne was Alain Pignot echter niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar nog kreeg hij vier maanden voorwaarde­lijk omdat hij zich gewelddadi­g had gedragen tegenover zijn vrouw Natalie.

vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordl­ijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1­813.be

 ?? Foto HBVL ??
Foto HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium