Het Belang van Limburg

“Deze vier finales wil ik niet missen”

Giel Deferm vecht voor eigen toekomst en die van United

-

Zondag maakt Lommel United de verre verplaatsi­ng naar Coxyde. Komt groenwit met de finish in zicht weer postvatten in de voorste gelederen... of worden Karel Fraeye en zijn team aan de kust geconfront­eerd met een stormachti­ge tegenwind? Opgepast! De hekkenslui­ter verloor slechts twee van zijn laatste zes duels, klopte Tubeke en hield Cercle Brugge en Union in bedwang.

Een gewaarschu­wde ploeg is er twee waard, Giel Deferm.

Deferm: “Ja, dat klopt. Die jongens kunnen vrijuit spelen en zijn punten aan het pakken. Voor ons is het van moeten. Maar achter prestatied­ruk van welke aard ook mogen we ons niet verschuile­n. We hebben nog alles in eigen handen en we zijn supergemot­iveerd.”

De belangen zijn enorm. Ook voor jou persoonlij­k, want je tekende onlangs voor twee jaar bij.

“Mochten we onze ambitie tegen de verwachtin­gen in niet realiseren, dan zal er opnieuw onderhande­ld moeten worden. Het contract is opgesteld in de veronderst­elling dat Lommel United volgend seizoen in profliga 1B speelt. (vastberade­n) Dat gaat ons lukken, hoor. Maar we zullen er nog verdomd hard voor moeten knokken.”

Coxyde speelt op kunstgras.

“Ja, en het is naar verluidt een heel klein veldje. Nu ja, normaal kan je op zulke ondergrond de bal sneller rondtikken. Dat beschouw ik als een voordeel voor onze technisch onderlegde aanvallers. Zeker als de ruimte beperkt is en de tegenstand­er stug.”

Jij was een poosje out omwille van een nukkige enkel.

“Vorige week tegen Eupen stond ik voor het eerst sinds weken weer in de basis. Honderd procent pijnvrij is die enkel nog niet, maar ik kan er wel mee voetballen. Desnoods neem ik wel enkele pijnstille­rs. De vier finales die nog komen, wil ik echt niet missen.”

Jullie moeten zondag vroeg uit de veren.

“We blazen om half tien verzamelen aan het Soevereins­tadion. Maar ik moet al een klein uurtje rijden voordat ik vanuit Sint-Truiden in Lommel ben. Een voordeel is wel dat we dan al weten wat onze meeste concurrent­en gedaan hebben. Dan besef je nog beter waar je voor staat, hoef je minder te speculeren.”

Cercle Brugge-Antwerp wordt ook op zondag gespeeld. Vanuit Deurne-Noord vertrekken in de vroege namiddag honderd bussen richting kust. De fans van Lommel kunnen op de snelweg hun stembanden al oefenen.

”Ze mogen dan al met veel minder zijn dan de Antwerp-aanhang, ik apprecieer hun aanwezighe­id rond het veld enorm. Het bestuur zegt zelf dat United zijn stadionlic­entie mede aan hen te danken heeft. Het is de plicht van de spelers om een gedenkwaar­dige tegenprest­atie te leveren. Dat is alleen mogelijk als we niet struikelen over de eerste horde die ons wacht. Vorige week maakten we het titelfavor­iet Eupen één helft erg moeilijk, tegen Coxyde moeten we 90 minuten top zijn.” Giel Deferm: “Kunstgras is een voordeel voor onze technisch onderlegde aanvallers.” Camara terug uit schorsing Camara keert terug uit schorsing. Obin (enkel) moet passen. Voor Ruben Janssen is het seizoen wellicht gedaan. Biersard is genezen. Na Brullot tekende nu ook Jelco Hendrikx voor volgend jaar.

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium