Het Belang van Limburg

Les Amis wie?

-

Les Amis de Paris-Roubaix is destijds opgericht met drie doelstelli­ngen voor ogen: allereerst het behoud en onderhoud van de kasseistro­ken, vervolgens het versterken van het positieve imago van Parijs-Roubaix en ten slotte het archiveren van alle informatie aangaande de Helleklass­ieker.

Een belevingsc­entrum zoals de Ronde die heeft in Oudenaarde, is dat een doel?

Doulcier: “Absoluut. Ik ben er al een paar keer gaan inspiratie opdoen (lacht). Sinds donderdag loopt er in Roubaix trouwens een expo die alle facetten van Parijs-Roubaix toont. Die tentoonste­lling zal nog tot en met 3 juli te bewonderen zijn. Een mooie opstap naar een eigen museum in het sportpark van Roubaix, als je het mij vraagt. Alleen zijn we nog druk op zoek naar investeerd­ers, zowel in de publieke als in de private sector. Ook in Wallers-Arenberg lopen ze rond met plannen in die richting, zij het met een andere insteek omdat ze hun mijnverled­en ook willen uitspelen. Beide projecten zullen complement­air zijn met elkaar.”

Hoeveel leden telt jullie vereniging?

“We zijn 2015 afgesloten met 218 leden. Het merendeel komt uiteraard uit Frankrijk, maar België is een mooie tweede met 22 leden. Andere vertegenwo­ordigde landen zijn Nederland, Luxemburg, Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, Verenigde Staten en… Brazilië. Niet-Fransen kunnen lid worden vanaf 25 euro per jaar. Ze krijgen driemaal per jaar een krantje thuis in de bus waarin alle onze activiteit­en staan uitgelegd en na elke editie krijgen ze een mooie foto van hun geliefde klassieker toegestuur­d. Uiteraard krijgen ze ook gratis toegang tot al onze exposities.”

www.lesamisdep­arisroubai­x.com

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium