Het Belang van Limburg

“In voetbal mag je nooit opgeven”

-

Als Bilzen-Waltwilder nog een kans wil maken op een verlengd verblijf in het nationale amateurvoe­tbal is puntenverl­ies vanavond tegen St. Lenaarts uit den boze. Wij schotelden ervaringsd­eskundige in flirten met degradatie Jonas Schoubs (23, foto) enkele stellingen voor waarom rood-blauw zich wel of niet zal redden.

Waarom B-W zich WEL redt

Concurrent Vosselaar trekt naar Leopoldsbu­rg, dat ook nog strijdt voor de eindronde. Schoubs: “Op papier heeft Vosselaar een moeilijker parcours. Dat is hoopgevend voor ons. Je weet nooit hoe de bal rolt. Twee seizoenen geleden balanceerd­e ik met mijn vorige ploeg Spouwen-Mopertinge­n ook op de rand van een degradatie. Na een remonte van 22 op 24 konden wij ons in de slotwedstr­ijd in de laatste minuut redden ten koste van Vlijtingen. Zo zie je dat je in voetbal nooit mag opgeven.” Tegenstand­er St. Lenaarts ligt B-W goed, want in de heenronde wonnen ze uit met 0-1. Schoubs: “Ik was er toen door een schouderbl­essure niet bij maar, ik

BILZEN-WALTWILDER (25 PUNTEN)

T: St.-Lenaarts (10)

U: Spouwen-Mopertinge­n (6)

T: Lille (15) herinner me nog dat de zege zeker niet gestolen was. Aan deze overwinnin­g moeten we ons optrekken.” Vorige week werden er voldoende kansen gecreëerd om de drie punten te pakken. Schoubs: “We hadden die wedstrijd in Vosselaar altijd moeten winnen. De bal wilde er bij ons niet in terwijl zij op de gemiste strafschop na, afwerkten aan honderd procent.”

Waarom B-W zich NIET redt Met het oog op de eindronde heeft St. Lenaarts de punten broodnodig.

Schoubs: “Ach, elke ploeg gaat er honderd procent voor, eindronde of niet. In deze fase moeten we niet meer naar de tegenstand­er kijken maar enkel naar ons eigen. Verstand op nul en negentig minuten vlammen.” B-W heeft op rode lantaarn Lyra na de minste punten verzameld in eigen huis. Schoubs: “Waarom het dit seizoen thuis niet lukt, kan ik niet verklaren. Druk op de ketel? Daar heeft het volgens mij weinig mee te maken. Het lijkt me eerder toeval.” B-W kan moeilijk wedstrijde­n winnen. Het speelde al tien wedstrijde­n gelijk. Schoubs: “Als we op voorsprong komen, kunnen we vervolgens de wedstrijd niet dood maken. Maar al te vaak laten we de tegenstand­er opnieuw in de match komen door individuel­e fouten.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium