Het Belang van Limburg

“Nog drie cupmatchen”

Pelt-verdediger Martijn Thomassen gelooft nog in rechtstree­kse promotie

- Paul Theeuwen

Bij Pelt maakte Martijn Thomassen (25) vorige week zijn comeback in de hoofdmacht. De verdediger met een PSV-verleden viel in Vosselaar uit met een heupblessu­re en bleef ruim drie maanden aan de kant. Wijgmaal was voor Thomassen meer dan een testcase. Hij bewees er weer voor de volle honderd procent te staan en hoopt die lijn door te trekken tegen THES Sport.

Hoe voelde het om na drie maanden terug aan de aftrap te staan?

“Daar heb ik wel naar uitgekeken. Ik zag de ploeg elke week spelen en het knaagde. De terugkeer verliep trager dan verwacht. Mijn oefenbeurt­en bij de beloften waren hoopgevend. Op het veld viel alle druk van mij af. Lichamelij­ke reacties waren er achteraf niet. Alles positief dus.”

Dat zit dus goed voor de resterende wedstrijde­n?

“Zo voelt het persoonlij­k toch aan. Wat niet wil zeggen dat wij winnen, maar puntenverl­ies kunnen wij ons niet veroorlove­n. De zege tegen Wijgmaal was er een van het collectief en dat was zeker een opsteker. THES, dat is weer andere koek. Die hebben dezelfde ambities als wij. Bij winst zijn ze zeker van promotie en wij moeten spelen om bij de top drie te geraken. Het kan een warme avond worden. Ginds waren wij niet zo goed en speelden we 1-1 gelijk na

Martijn Thomassen maakte afgelopen weekend zijn comeback na drie maanden blessurele­ed. een tegendoelp­unt van THES even voor tijd. Zo’n scenario moeten wij vanavond voorkomen.”

Denkt Pelt nog aan rechtstree­kse promotie?

“Nog drie cupmatchen en dan weten we het. Mathematis­ch kan het nog, maar dan moet alles meezitten. Wij hebben ons lot niet meer in eigen handen. Er is nog altijd de nacompetit­ie. Liever wel de promotie afdwingen in de reguliere competitie.” Of Thomassen er volgend jaar op Pelt nog bijloopt, blijft een open vraag. “We zien wel. Eerst alles nog op een rijtje zetten. Ik voel me hier goed. Er is interesse van buitenaf en mijn thuissitua­tie is veranderd. Ik ga me echter eerst focussen op de wedstrijd tegen THES.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium