Het Belang van Limburg

Brand in tuin in Heiberg aangestoke­n

Twee verdachten opgepakt

- Chris NELIS

In de Geerkensve­ldstraat in de wijk Heiberg in Zutendaal is een opslagplaa­ts met brandhout en tuinmateri­aal afgebrand. Het vermoeden is groot dat het om brandstich­ting gaat. De bewoner en diens dochter werden de dagen voor de brand immers bedreigd. Twee verdachten werden gisteren opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. “Gelukkig heeft één van mijn buren op tijd gemerkt dat het aan het branden was bij ons”, zucht bewoner Domenico Treccase. “Ik lag in een diepe slaap, toen ze op de deur bonkten. Het deel van de tuin dat overdekt was, met opslagplaa­ts voor brandhout, stond in lichterlaa­ie. Ook een aanpalende bijbouw begon te smeulen. Ik heb dan meteen de tuinslang genomen en ben de bijbouw beginnen blussen. De rest blussen had geen zin meer. Dat was sowieso al vernield. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als het vuur was overgeslag­en naar ons huis.” De buren hadden inmiddels de hulpdienst­en verwittigd. Brandweer Domenico TRECCASSE

Bewoner Oost Limburg was snel ter plaatse en kreeg het vuur ook snel onder controle. Omdat de brand er alle schijn van had aangestoke­n te zijn, stuurde politie MidLim een branddesku­ndige ter plaatse voor een sporenonde­rzoek.

Gestalkt

Domenico twijfelt er niet aan dat de brand is aangestoke­n. “Ik heb ook al een vermoeden wie daar achter zit”, zegt hij. “Wij liggen immers in conflict met iemand die mijn dochter voortduren­d lastig valt. Het is begonnen met sms’jes. Mijn dochter heeft altijd de boot afgehouden en wilde daar verder niet op ingaan. Maar dat hielp Buren wekten bewoner Domenico Trecasse, die meteen begon te blussen. De brand bleef zo beperkt tot de achtertuin en een bijbouw. niet. Ze werd gestalkt en gepest met belediging­en en ander minder fraaie dingen. Vrijdag heeft die mens gedreigd dat hij ons iets zou aandoen. En in de daaropvolg­ende nacht staat alles in lichterlaa­ie. Er was geen enkele activiteit in onze tuin waardoor er spontaan vuur zou kunnen zijn ontstaan.”

Opgepakt

Inmiddels

heeft

de

politie

twee verdachten opgepakt die mogelijk iets te maken hebben met de brand. Ze werden ook voorgeleid bij de onderzoeks­rechter, maar of ze intussen in de cel zitten, was gisteren nog niet bekend.

 ?? FOTO CN ??
FOTO CN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium