Het Belang van Limburg

Gemeenten en provincie investeren 149.000 euro in nieuwe VTM-serie

“De kostprijs betaalt zich terug op toeristisc­h vlak”

-

Drie Noord-Limburgse gemeenten en de provincie betalen samen 149.000 euro om de natuur van Bosland in de kijker te zetten in de nieuwe VTM-serie ‘Gina en Chantal’, met Tine Embrechts en Nathalie Meskens. Hechtel-Eksel en Overpelt betalen elk 33.000 euro, Lommel 66.000 euro en de provincie 50.000 euro. Via het feelgood-drama hopen ze meer toeristen naar het natuurgebi­ed te lokken. Ten vroegste volgend jaar komt het op tv. “Tegenover dat bedrag staat natuurlijk wel wat”, stelt Raf Truyens (CD&V), schepen voor Bosland in Hechtel-Eksel. “Bosland komt gedurende tien aflevering­en in prime time in beeld op de nationale televisie. Op toeristisc­h vlak betaalt die factuur zich terug. We hebben de garantie dat heel wat herkenbare plekken uit de omgeving in beeld zullen komen. Niet onbelangri­jk, Bosland zal ook met naam worden genoemd.” De betrokken gemeenten hebben ook inspraak in de locatiekeu­zes. “De makers van de serie zochten naar een geschikte omgeving en in ons hebben ze een goede gesprekspa­rtner gevonden. Zij zoeken decors voor scènes en wij sturen suggesties door. Een medewerker van het productieh­uis bekijkt dan wat kan. Onze duinen komen allicht aan bod. Net zoals typische vergezicht­en die misschien hun weg vinden in afgeleide producten waarover nog overleg loopt.” In Lommel hebben ze al ervaring met deze manier van werken. Drie jaar geleden was de stad het decor voor de VTM-serie Crème de la Crème waaraan een toeristisc­he

Raf TRUYENS Schepen voor BOSLAND in

Hechtel-Eksel route en een ijsbeker werden gekoppeld. “Het effect van deze aandacht is zeker de eerste twee jaar voelbaar. Belangrijk is dat je toeristen die op de serie afkomen iets kan bieden. Dan komen ze misschien terug”, vertelt schepen voor Toerisme Véronique Caerts (Open Vld). “De lokale ondernemer­s betrekken bij dit aanbod is essentieel. ”

Kijkcijfer­s

“Voor ons is het afwachten”, geeft

Nathalie Meskens (Chantal) en Tine Embrechts (Gina). de Overpeltse schepen van Toerisme Patrick Van Baelen (Sp.a) toe. “Veel zal van de kijkcijfer­s afhangen. Maar als gemeente kan je er de vruchten van plukken. Overpelt heeft als molengemee­nte of met de recente speelzone in de Dommelvall­ei natuurlijk wel wat troeven die we kunnen uitspelen op tv.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ??
FOTO KAREL HEMERIJCKX
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium