Het Belang van Limburg

MOHAMED ABRINI

-

11 november 2015

Twee dagen voor de aanslagen van Parijs reist Mohamed Abrini met Salah Abdeslam naar Parijs. Wellicht gaan ze er de hotelkamer huren die dienst doet als safehouse. Onderweg worden ze gefilmd door bewakingsc­amera’s van een tankstatio­n.

12 november 2015

Die nacht keren Abrini en Abdeslam terug naar Molenbeek. Ze pikken er Brahim Abdeslam op. De drie rijden naar het safehouse van de bende in Charleroi. Daar ontmoeten ze de andere terroriste­n die zullen deelnemen aan de aanslagen van Parijs, onder wie Abdelhamid Abaaoud, Bilal Hadfi, Ismael Mosetfai, Samy Amimour en Foued Mohamed-Aggad. Om 16 uur vertrekt de hele groep naar Parijs, waar ze in twee safehouses verblijven. Abrini heeft daar de nacht doorgebrac­ht, maar daarna ontbreekt elk spoor van hem. Hij zal niet deelnemen aan de aanslagen. Hoe hij terug naar België reist, is niet duidelijk.

24 november 2015

De Belgische federale politie verspreidt een opsporings­bericht van Abrini. Hij staat meteen ook te kijk als meest gezochte terrorist op de website van Europol.

22 maart 2016

Samen met Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui loodst Abrini zware bommen tot in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Maar terwijl de andere twee zichzelf opblazen, slaat Abrini na de explosies op de vlucht.

22 maart 2016

Na de aanslagen ontdekt de federale politie een safehouse van de bende in de Max Roosstraat in Schaarbeek. Ze vinden er het DNA van Abrini. Op dat

moment beseffen de speurders dat Abrini nog steeds in het land is.

6 april 2016

Belgische speurders vinden een spoor van Abrini dat hen naar Anderlecht leidt. Een dag later verspreide­n ze in een opsporings­bericht een filmpje waarop het traject van ‘de man met het hoedje’ tussen Zaventem en Brussel wordt getoond.

8 april 2016

Mohamed Abrini wordt op straat opgepakt in Anderlecht tijdens een wandeling.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium