Het Belang van Limburg

“Ik stop ermee als het zo zit”

-

Toen Benny Martens na een voetbalwed­strijd zijn wagen opzocht, vond hij hem terug met een ruit minder. ‘Supporters’ hadden die waarschijn­lijk ingeslagen, uit wraak voor de prestatie van Benny en de anders scheidsrec­hters tijdens de match.

WELLEN -

Het gebeurde na, maar ook tijdens Eendracht Henis en Calcio Genk (2-0), een inhaalweds­trijd en een rechtstree­ks duel tussen twee concurrent­en voor de vijfde plaats in tweede provincial­e. Een geladen wedstrijd dus, en dat weerspiege­lde zich in harde duels op en naast het veld. “De bezoekers vonden dat de scheidsrec­hter wel wat meer gele kaarten had mogen trekken voor Henis”, zegt Benny Martens, die assistents­cheidsrech­ter was in de wedstrijd “Er was ook een felle discussie over vermeend buitenspel. Maar de scheids en de lijnrechte­rs hadden het ‘wait and see’-principe daarbij correct toegepast en dus juist gefloten. In de tweede helft heeft de scheidsrec­hter bovendien de wedstrijd even moeten stilleggen na verbale agressie tussen supporters. Dus zo overdreven veel was er niet aan de hand.” “Na de wedstrijd hebben we dan iets gedronken en gegeten in de kantine. Het was een uurtje na de

Benny Martens voelt zich in de steek gelaten door de bond. wedstrijd toen auto’s gingen.” “De parking is bij Henis wel een apart geval. De scheidsrec­hters moeten hun auto’s in een klein straatje parkeren. Er staat een bord: ‘Voorbehoud­en voor de scheidsrec­hters’. Ik heb de ploeg al vaak gezegd dat dit geen goed idee is.”

we

naar

onze Juist. Eén van de ramen van de wagen van Benny bleek ingeslagen. Gelukkig bleek aan de andere wagens geen schade te zijn toegebrach­t. “Ik heb dit aangegeven bij de bond. Blijkt dat ik een franchise van 375 euro van de schade moet laten vallen”, zegt Benny. “Wel heb ik nu ooit. Ik fluit nu dertig jaar. Ik krijg welgeteld 22 euro per wedstrijd. Dat is dus 4 à 5 euro per uur dat ik voor een wedstrijd weg ben. Eigenlijk is het vrijwillig­erswerk. Maar als ik dan iets aan de hand heb, dan moet ik ook nog mijn plan trekken. Dat vind ik niet kunnen. Als het zo zit, dan stop ik met de arbitrage.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ??
FOTO TOM PALMAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium