Het Belang van Limburg

Sterke Vervaeke mist net top tien

-

Alberto Contador heeft voor de vierde keer de Ronde van het Baskeland gewonnen. De 22-jarige Belg Louis Vervaeke verraste met een elfde plaats, op één seconde van plek tien. De 33-jarige Spanjaard Alberto Contador reed op de slotdag Sergio Henao uit de gele leiderstru­i na een klimtijdri­t van 16 kilometer op. Nairo Quintana werd tweede in de tijdrit en eindigt derde in de eindstand. Een opsteker voor Contador die achteraf aankondigd­e dat hij dit jaar dan toch niet zou stoppen: “Ik nagedacht over mijn toekomst en daarbij mijn directe omgeving betrokken. Waarschijn­lijk blijf ik koersen.”

Eén seconde

Langs Belgische zijde noteerden we een knappe elfde plek in de tijdrit van Jurgen Van Den Broeck en vooral Louis Vervaeke. De 22jarige rasklimmer uit Melden reed een hele week met de beste klimmers van de wereld naar boven. Dankzij zijn zeventiend­e plek in de tijdrit legt hij finaal beslag op plek elf. Voor Mikel Landa nota bene, maar toch sneu. Vervaeke eindigt op één seconde van de nummer tien en mist daardoor vier welverdien­de WorldTourp­unten.

“Toch teleurgest­eld”

“Als iemand me had verteld dat ik dit jaar elfde zou eindigen in de Ronde van het Baskenland, dan zou ik daar wat mee gelachen hebben. Ik ben uiteraard ontzettend blij met dit resultaat, maar ik moet wel toegeven dat ik wat teleurgest­eld ben over het feit dat ik op één seconde strand van de top tien. Zeker als ik er eens goed over nadenk. Maar ik ben tevreden over de manier hoe ik deze week heb doorgebrac­ht. Het was de eerste keer dat ik de kans kreeg om voor een goed eindklasse­ment te gaan en ik wilde de ploeg bedanken voor deze opportunit­eit”, aldus de renner van Lotto-Soudal.

Louis Vervaeke kwam uiteindeli­jk één tel te kort op Kelderman.

 ?? FOTO EPA ??
FOTO EPA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium