Het Belang van Limburg

“Contractzo­rgen aan de

Youngsters zaaien twijfel bij STVV-bestuur

- Gunter Schoofs/Pieter Vanlommel

Een moedig STVV pakte zaterdag verdiend een punt in Charleroi. Het Truiense kamp zette knap alle zever rond contracten opzij, niet één Kanarie maakte een flauwe indruk. Youngsters Swers en Hendrickx kregen voor het eerst in maanden nog eens een startkans, het STVVbestuu­r zal twee keer nadenken vooraleer het hen transfervr­ij laat vertrekken eerstdaags. “We weten niet wat er binnenkort met ons gebeurt, maar dat maakte even geen bal uit.” Allebei lijken ze einde verhaal bij STVV, toch kregen Iebe Swers en Gaetan Hendrickx van coach O’Loughlin een startkans zaterdag in Charleroi. Voor Swers was het – na veel blessurele­ed – zelfs pas de eerste keer dit seizoen. De speelkans deed de jonge rechtsbuit­en zichtbaar deugd. Swers mocht terugblikk­en op een degelijke terugkeer in het eerste elftal. “Ik moest wel héél snel naar adem happen”, lachte Swers, die in het eerste kwartier meteen een paar keer de achterlijn zocht en vond. “Het blijft een levensgroo­t verschil: een match met de A-ploeg of met de beloften. Maar we hebben toch mooi dat gelijkspel behaald, met een piepjong middenveld en Gaetan en ikzelf die weinig ritme in de benen hebben.”

Bloedneus

Eén minpunt voor Swers: in het vierde kwartier incasseerd­e hij een tik. Door de bloedneus die hij eraan overhield, moest hij uiteindeli­jk naar de kant. “Dat bleef maar bloeden. Kinesist en dokter hebben alles geprobeerd, maar het wou niet stoppen”, zuchtte Swers. “Maar die neus is morgen al vergeten. Ik ben vooral blij dat we nog wat kansen krijgen om ons te tonen. Ook ik ben einde contract. De optie werd niet gelicht. Van de club heb ik voorlopig niks gehoord. Tijdens de match hebben we dat hele verhaal even aan de kant gezet.” Dat deed ook Gaetan Hendrickx,

De Norre

Gaetan Hendrickx die net als Swers een aflopende overeenkom­st heeft. “Ik heb geen idee wat er eerstdaags met me gebeurt. Moet ik op zoek naar een andere club? Of misschien toch niet als de nieuwe trainer bekend is? Ik weet niet goed wat men van bovenaf bekokstoof­t. Ach, ik blijf positief: ik heb nog vier matchen om me te tonen. Elke kans zal ik grijpen. Het ging niet slecht hier in Charleroi. De laatste competitie­match die ik speelde, dat was ook hier. Vlak na de winterstop. Nadien bleef ik aan de kant. Ik kan er dan ook moeilijk over zeuren dat ik snel moe was op het veld.” O’Loughlin gunde de veelbelove­nde Casper De Norre een invalbeurt. Niet op zijn beste positie, De Norre kwam op de flank voor Swers. “Het viel me meteen op dat het hier een pak sneller gaat dan bij de beloften”, pufte De Norre na afloop. “Dit smaakt naar meer. Ik wil me in de resterende wedstrijde­n tonen met het oog op volgend seizoen. Als ik nu dit niveau al kan oppikken, is dat alleen maar goed voor de toekomst.” Swers moest naar de kant door een bloedneus.

Ik blijf positief. Ik heb nog vier matchen om me te tonen. Elke kans zal ik grijpen

 ?? Foto JEFFREY GAENS ??
Foto JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium