Het Belang van Limburg

Gemengde optredens Mmaee-broers

Samy pakt vroege rode kaart, Ryan forceert strafschop

- Bob FAESEN

Acht wissels ten opzichte van vorige week bij Standard. Nog meer bewijs dat play-off 2 voor de Luikenaren een laboratori­um is, hoeven we niet te zoeken. Zoals aangekondi­gd was het deze keer de beurt aan de broers Mmaee, die met gemengde gevoelens zullen terugkijke­n naar het 1-1-gelijkspel van gisteren. Je zal maar Samy Mmaee heten. Dan krijg je na een seizoen lang op de reserveban­k eens de kans, moet je er na amper zeven minuten af met rood. De 19-jarige centrale verdediger controleer­de slecht en wilde dat (over)compensere­n met een tackle op Papazoglou. Boucaut trok zijn zwaarste kaart. Het leek een wat zwaar verdict van de scheidsrec­hter - zeker gezien het vroege tijdstip van de feiten. Vrijwel meteen drukte de rode kaart zijn stempel op het scorebord. Want KVK kon profiteren van de geboden ruimte en Papazoglou mocht moederziel alleen de 0-1 binnenwerk­en.

Powerhouse Ryan Mmaee

Het was voor het eerst dat de broertjes Mmaee, woonachtig in Tongeren, op het hoogste niveau samen op het veld stonden. Samy verging dat dus niet te best, maar Ryan liet zich op zijn beurt wel positief gelden. De 19-jarige spits forceerde op het halfuur een strafschop. Na goed werk van Adrien Trebel werd het fysiek sterke talent aangespeel­d in de zestien. Hij draaide weg bij Gigot, die hem in de beweging neerhaalde. Pas de tweede penalty voor Standard dit seizoen. De eerste - toen ook tegen Kortrijk, omgezet door Anthony Knockaert - dateerde al van de openingssp­eeldag. Deze keer was Giannis Maniatis snel daar om de elfmeter op te eisen en ze vervolgens binnen te schieten. Voor de Griek zijn eerste doelpunt in Luikse loondienst. Door

Samy Mmaee keek al na zeven minuten tegen een rood karton aan. de actie groeide het vertrouwen van aanvaller Mmaee, die zichtbaar woog op de verdedigin­g van de bezoekers. Een kwartier voor tijd werd hij moegestred­en vervangen door Ivan Santini.

Sterke Kagé

In een veel aangenamer kijkstuk dan het duel in Waasland-Beveren (0-1) van vorige week kregen de Rouches steeds meer greep. Dat was zo tot de zichtbaar zware enkelbless­ure van aanvoerder Trebel. De Fransman werd gewisseld door een nieuwe debutant: Martin Remacle (18). Aan de overkant was het opletten voor niemand minder dan Hervé Kagé. De voormalige flankspele­r van KRC Genk was met voorsprong de gevaarlijk­ste speler bij de bezoekers. Vijf minuten voor tijd had Kagé zichzelf moeten belonen met de 1-2, maar de Congolees kwam van dichtbij een teenlengte tekort om de pass van Papazoglou in een goal om te zetten.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium