Het Belang van Limburg

“Gelukkiger met de nul te Scorende Alderweire­ld houdt Tottenham in zog van Leicester

-

Leicester City blijft maar winnen in de Premier League. Arsenal verloor zaterdag terrein, maar Tottenham blijft in het spoor dankzij onder meer een goal van Toby Alderweire­ld. De Spurs rekenden gisteren in zes dolle minuten af met Manchester United. Jan Vertonghen vierde na ruim twee maanden zijn rentree. Het had de perfecte namiddag kunnen zijn in White Hart Lane, ware het niet dat het dekselse Leicester blijft winnen. Jamie Vardy sloeg gisteren twee keer toe op het veld van degradatie­kandidaat Sunderland, Tottenham heeft nu nog maar vijf wedstrijde­n om een kloof van zeven punten te dichten. Maar de zege tegen Man U was wel een bijzondere. Het was al van 2001 geleden dat Tottenham nog eens thuis van de Red Devils kon winnen. Ook gisteren begonnen de mannen van Louis van Gaal het best en had Tottenham moeite er uit te komen. De wedstrijd ontplofte in de tweede helft, met drie doelpunten in zes minuten tijd. Toby Alderweire­ld kopte de belangrijk­e 2-0 tegen de touwen. Hij scoorde nu al vier keer dit seizoen, vier keer thuis tegen een topteam - Manchester City, West Ham, Arsenal en Manchester United. “Het was een heel goeie voorzet en ik had het geluk dat de bal binnenkant paal binnenging”, probeerde de Antwerpena­ar bescheiden te blijven. “Ik ben meer blij dat we opnieuw de nul hebben gehouden. We werken daar als verdedigin­g hard aan want de voorbije jaren had Spurs heel wat doelpunten geslikt.”

Vertonghen maakt rentree

Tottenham blijft dankzij de clean sheet de beste defensieve ploeg uit de Premier League. De verdienste gaat ook uit naar Jan Vertonghen die gisteren zijn rentree vierde na twee en een halve maand afwezighei­d. De Rode Duivel viel eind januari uit met een knieblessu­re en was meteen negentig minuten op niveau. “Het was een ideale match om terug te komen”, zei Vertonghen. “In het begin hadden we wat last om ons normale spel met hoge pressing en snelle uitbraken te komen. Maar in de tweede helft hebben we dat rechtgezet.” Volgend weekend wacht Tottenham de gevaarlijk­e verplaatsi­ng naar Stoke terwijl Leicester thuis West Ham ontvangt. Het is steeds maar hopen op een misstap van The Foxes, maar die lijkt er voorlopig niet te komen. Leicester won zes van zijn laatste zeven duels en speelde de andere wedstrijd gelijk.

Toby Alderweire­ld

Toby Alderweire­ld kopte de belangrijk­e 2-0 tegen de touwen.

We moeten vooral zien dat we de Champions League halen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeli­ng van dit jonge team

“Ik weet niet of we kampioen kunnen spelen, maar we moeten er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen”, zei Jan Vertonghen. “We kunnen alleen naar onszelf kijken”, vulde Toby Alderweire­ld aan. “We moeten onze eigen wedstrijde­n winnen en vooral zien dat we de Champions League halen. Da's belangrijk voor de ontwikkeli­ng van dit jonge team.”.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium