Het Belang van Limburg

Heerst in MotoGP in Austin Knap slotoffens­ief van Loi

-

Even zag het er benard uit voor Livio Loi in de Moto3 in Austin. Maar dankzij een knap slotoffens­ief sleepte nog een achtste plaats uit de brand.

The Sniper

Loi had zaterdag de tiende tijd geklokt, maar kon die plek aanvankeli­jk niet vasthouden in de race. Even dreigde de 18-jarige Helchteren­aar zelfs buiten de punten te gaan vallen, maar dan perste The Sniper nog een slotoffens­ief uit zijn tengere lijf: van de 14de naar de 8ste plaats in de laatste vier rondjes. En daar was Loi best tevreden mee. “Het was een heel zware race”, pufte Loi. “Vanaf zaterdagav­ond heb ik pijn in beide armen. Met mijn rijstijl en op deze baan heb ik mijn biceps allicht overbelast. Geen lachertje, maar ik heb doorgebete­n.” De winst was voor Romano Fenati, die voor het Sky 46-team van Valentino Rossi uitkomt.

Sublieme Marquez

Rossi zal zich vooral moeten optrekken aan die zege van zijn poulain. Want zelf bakte The Doctor er gisteren niets van in de MotoGP. Al in de derde ronde schoof hij aan hoge snelheid van de baan. Intussen was Marc Marquez aan een sublieme koers begonnen. De Spanjaard reed ongestoord naar de winst, voor Lorenzo en Iannone. Die laatste profiteerd­e vooral van een crash van Pedrosa, die Dovizioso spectacula­ir meenam in zijn val. Iets waarvoor Pedrosa zich zowel op de baan als later in de box uitvoerig ging verontschu­ldigen. “Voor de toeschouwe­rs was het, althans wat de zege betreft, allicht een saaie bedoening”, moest WKleider Marquez toegeven. “Nu ja, de 25 punten zijn binnen. Dat is het enige dat telt.” In de Moto2 pakte Xavier Siméon een knappe achtste plaats. Het beste resultaat van het seizoen voor de Brusselaar. De winst was voor Alex Rins.

Loi verbeet de pijn in zijn armen.

 ?? FOTO RWRACING ??
FOTO RWRACING

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium