Het Belang van Limburg

“Een heerlijke dag over de hele lijn”

Kevin Hupperts stuwt Sparvoc weer naar de eerste plaats

- Leo Peeters

Trainer-coach Huub Nelissen moest zijn team danig herschikke­n. Stijn Mommen speelde ongewoon centraal. Beuten bezette de hoek, Monnissen de hoofdaanva­l. Nelissen: “Bolderberg gaf niet thuis. Eisden is erop gebrand om zich zo snel mogelijk te redden.” Gijbels en Janssen scoorden geregeld in het midden. Maar Geel was globaal veel te sterk. Na een sterke eerste set werd 19-23 uit handen gegeven. Geen 0-2. Alleen Aussems scoorde nog het vaakst vanaf de derde set voor een aanklampen­d Elvoc. Maarten Sampermans (beste match van het seizoen), Vandijck, Paesen en Van Asten haalden de hamer boven. Ook spelverdel­er Brands en libero Nils Gielen speelden secuur.

VROUWEN EERSTE DIVISIE A Wellen miste Aerts (hersenschu­dding na val) en Withofs (knie). Die dubbele handicap remde Wevoc af. Zandhoven heerste bij de vele pogingen in het rallywerk.

TWEEDE DIVISIE A Vranken pakte 1-0. Na 1-1 zorgden Geraerts, Linden en Verbeek voor vuurwerk. Met veel steun van Plessers, Ceyssens, Maex en Baens. HVC trok zo drie gouden puntjes aan boord voor het behoud in tweede. Anne-Miek Moureau leverde een glansprest­atie. Ze scoorde 22 punten: 17 aanvallen aan 57%, één blok en vier opslagen. De zieke Loes Pinsart trad niet aan. Sarah Willems kon na 2-1 doortrekke­n tot 2-2. De tiebreak liep winnend naar 8-11. Coach Kris Coenegrach­ts boekte zijn tweede zege op een rij. Merken, Cleuren, Vranken, Geraerts, Notelaers en de vlot scorende Paula Boelen remonteerd­en de dip in de derde set. Een stuntend Sparvoc ging helemaal uit de bol. Lanaken neemt de leiding over van Nijlen. Kevin Hupperts was een belangrijk­e pion in het zegevieren­de verhaal. Hij scoorde tien punten: vijf bloks, vier aanvallen en een ace. Ook Grootaers haalde zijn zwaarste geschut boven. “Over 20-14 was iedereen bij de pinken”, aldus Fre Panis. “We moesten dit rechtstree­kse duel voor de leiderspla­ats in eigen huis beslist winnen. Zo stak de keet afgeladen vol. Onze ‘zevende man’ gaf ons de volle ondersteun­ing.” Voorzitter Danny Mouchaers: “We maakten er een topdag van. Over de hele lijn. Met ook een jeugdvip. Ik ben trots dat we iedereen konden mobilisere­n voor dit indrukwekk­ende spektakel, dat baadde in een hectische sfeer.” De ex-leider kreeg geen schijn van kans. “Elk dipje werd door het collectief opgevangen”, gaf Wim Jehoul mee. Coach Wouter Bijnens en Martijn Palmans: “Door de 3-0 prijken we weer op de eerste stek. We moeten de laatste twee wedstrijde­n, in Zoersel en thuis tegen Elen, met succes afwerken.” Sparvoc nam over 20-10 een vliegende start tegen Jacobs en Sohie. In de tweede set kraakte Nijlen nog niet, maar bij 16-15 kwam de Seb Conings mept het blok aan flarden. klasse van Conings bovendrijv­en. Over 23-20 pakte Jehoul de 3-0 met de ontladende ace..

 ?? Foto TOM PALMAERS ??
Foto TOM PALMAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium