Het Belang van Limburg

Ham viert promotie naar eerste

- Rob Kwanten

Fit VBC Ham A kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen in tweede provincial­e A. Het ontdeed zich met 3-0 van rode lantaarn Tongerlo en promoveert samen met Opglabbeek, kampioen in de B-reeks, naar eerste provincial­e. Met 60 punten uit 20 wedstrijde­n kan Ham een perfect rapport voorleggen. “Raar dat we pas op de op twee na laatste speeldag de champagne mogen laten knallen”, aldus trainer Johan Curinckx. “Als ik dan moet lezen dat mijn collega bij Opglabbeek meent dat de sterkere ploegen in de B-reeks zitten, dan heb ik daar wel mijn bedenkinge­n bij. Davozon en Beringen hebben zeker hun steentje bijgedrage­n aan de spankracht. Wij hebben een puik seizoen gespeeld en zijn de verdiende kampioen. Qua ervaring heeft onze ploeg na vorig seizoen een serieuze injectie gekregen en de terugkeer van libero Clio Deferm na een jaar afwezighei­d is doorslag- gevend gebleken. Verder hebben ook enkele jongeren grote stappen gezet in hun ontwikkeli­ng.” Komend seizoen zijn er heel wat hervorming­en op til in de provincial­e competitie­s. Ham ent zijn ambities dan ook op die nieuwe structuur. “Er degraderen volgend seizoen drie ploegen van eerste naar tweede. Wij willen boven dat trio eindigen. Om die ambitie kracht bij te zetten heeft het bestuur al een viertal transfers gerealisee­rd. Enkele van die meisjes hebben vroeger onze clubkleure­n al verdedigd. Op termijn van twee à drie jaar mikken we hoger, maar dat zien we dan wel”, besluit Curinckx. Aan festivitei­ten was er in Ham zaterdagav­ond geen gebrek. “De champagne vloeide rijkelijk en onze huis-dj heeft er een geslaagd feest van gemaakt”, aldus de fiere oefenmeest­er.

Heren eerste provincial­e

Riemst en Maaseik geven geen krimp in de titelstrij­d. Kivola liet geen spaander heel van Hasselt (3-0), Maaseik stuurde Hoeselt met dezelfde cijfers huiswaarts.

Kampioen Ham gaat uit de bol. Riemst behoudt met nog twee speeldagen te gaan twee punten voorsprong op Maaseik en heeft met thuiswedst­rijden tegen Herkde-Stad en rode lantaarn Lanaken veruit de beste papieren.

Meisjes eerste provincial­e

As blijft in pole position voor de titel na een 3-0-overwinnin­g tegen Tongeren. Met een wedstrijd minder gespeeld staat Jaraco op gelijke hoogte met Lanaken, dat de topper op het veld van Beverlo overtuigen­d won met 0-3. As speelt zijn inhaalweds­trijd vrijdag op het veld van Uikhoven,komende zondag maakt het dan weer de verplaatsi­ng naar Stevoort.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ??
FOTO KAREL HEMERIJCKX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium