Het Belang van Limburg

Thriller beslist in de verlenging

Limburg United enige ploeg die Oostende twee keer klopt

- Raf COMANS

Dario Gjergja Coach Oostende

Uitblinker Hans Vanwijn komt Djordjevic tegen. Wat een thriller! Wat een veerkracht toonde Hubo Limburg United na die desastreuz­e wedstrijd van woensdag in Aalst. Het sprankelen­de, aanvallend­e basketbal dat het DNA van de Limburgers is, was er ook zaterdag in een volle Alverberg enkel bij momenten. Een stevige verdedigin­g, een hoge intensitei­t, goed uitgespeel­de kansen afgewerkt aan 52 procent en een groot hart volstonden echter om leider Oostende voor de tweede keer dit seizoen te verslaan. Een tijdens de wedstrijd weer druk gesticuler­ende coach Gjergja van Oostende toonde zich na afloop een kleine verliezer. “Alles wat ik te zeggen heb, zeg ik wel tegen mijn spelers”, reageerde hij. “De rest is niet mijn verantwoor­delijkheid. Dat is voor de club en de liga. We zijn hier behandeld als schapen. Op sommige momenten verdienden we meer respect. Scheidsrec­hters scoren natuurlijk geen driepunter­s of stoppen er geen. Dat is onze verantwoor­delijkheid, maar toch...”

Verwijten

Sinds coach Roel Moors van de Antwerp Giants een paar weken geleden de kat de bel aan bond door te stellen dat Oostende in de Belgische competitie beschermd wordt door de scheidsrec­hters, grijpt de Kroaat elke gelegenhei­d aan om op het tegendeel te wijzen. Feit is dat zijn spelers elkaar openlijk stonden te verwijten op het terrein en dat Oostende botste op een gedecideer­d Limburg United. In een bijzonder spannende wedstrijd slikte de thuisploeg bij 23-17 (9') een 2-17 (12' 25-34). Thomas en Stewart driepunter­den de kloof dicht. Ondanks de derde fout van Thomas bleef het gelijk opgaan met beide ploegen om beurt aan de leiding. Katic sleepte een verlenging uit de brand. Daarin sloegen uitblinker­s Vanwijn, Stewart en Hulls direct een 80-74-kloof met het publiek recht op de banken. “Na de mindere wedstrijd van woensdag hebben we duidelijk bewezen dat we wel degelijk goed kunnen spelen. Oostende ligt ons beter dan Aalst en de sfeer thuis helpt ook natuurlijk”, aldus Hans Vanwijn. “We zaten vandaag direct goed in de match en hebben dat heel de wedstrijd kunnen aanhouden. We hadden het trouwens kunnen afmaken in de reguliere speeltijd, maar we maken een paar domme fouten. Gelukkig hebben we deze keer wel de klus kunnen klaren in de verlenging.”

Ups en downs

“We spelen dit jaar met ups en downs”, stelde coach Brian Lynch vast. ”Als je de regelmaat van Oostende ziet... dat moet ook ons doel zijn. We moeten de lat op een bepaald niveau leggen en dat niveau altijd proberen aan te houden. Vandaag stonden onze ‘keyplayers’ op en konden we een geweldige overwinnin­g boeken.” Voor Limburg United was het de tweede zege in drie wedstrijde­n tegen de kustploeg dit seizoen.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium