Het Belang van Limburg

KFC Diest promoveert voor tweede jaar op rij

-

KFC Diest is er na één jaar in de Vlaams-Brabantse eerste provincial­e in geslaagd om meteen te promoveren. De Diestenaar­s klopten zaterdagav­ond - voor goed 900 toeschouwe­rs - Schaerbeek met 2-0 en zijn zo minstens zeker van de tweede plaats, een stek die recht geeft op rechtstree­kse promotie. “In het begin van het seizoen was de linkerkolo­m de ambitie”, zegt coach Eddy Dierickx (exSTVV). “Maar aangezien we halfweg de competitie tweede stonden, hebben we dat wat bijgesteld en gingen we voluit voor de promotie. Deze club hoort gewoon thuis in de nationale reeksen. Als je ziet hoe het hier leeft, met gemiddeld 600 à 700 toeschouwe­rs. We hebben hard moeten werken om opnieuw op dit niveau te kunnen spelen, nu is het de bedoeling om er zo lang mogelijk te blijven.” Dierickx heeft er het volste vertrouwen in dat Diest volgend seizoen een goed figuur gaat slaan. “We zijn gewapend. Enerzijds blijft het grootste deel van de huidige spelersgro­ep en anderzijds zijn de inkomende transfers er gekomen in functie van dat reeksje hoger. De voorbije jaren was de druk immens groot op de spelersgro­ep, dat zal volgend seizoen niet zo zijn. We rekenen op een rustig jaar in de middenmoot. Maar dat was vorig jaar ook onze doelstelli­ng en kijk eens waar we nu staan (lacht).” Met Commers, E. Akyil, M. Akyil, Claes, Guijo-Velasco, Top, Jouck, Huybrechts en Coomans is de Limburgse inbreng in de promotie groot. “Niemand had gedacht dat we twee promoties na mekaar zouden vieren”, zegt de 23-jarige Commers, die nog twee jaar onder Brepoels in de A-kern van STVV zat. “Dat ik als topschutte­r met mijn 19 goals een groot aandeel heb in de promotie? Misschien wel, maar dit is de titel van een sterk collectief.” Het had niet veel gescheeld of Commers speelde volgend seizoen in THES. “Er is inderdaad contact geweest”, geeft de linkerflan­kspeler toe. “Maar uiteindeli­jk heb ik beslist om bij Diest te blijven en mee in dit avontuur te stappen. Ik ben er nog maar 23 en voorlopig zit ik hier goed.”

Spelerssel­ectie Ersoy Akyil, Mehmet Akyil, Kim Beyen, Raf Claes, Benji Commers, Joeri Coomans, Daniel Guijo-Velasco, Stijn Huybrechts, Wouter Janssens, Yannick Jouck, Sebastiaan Lemmens, Francis Lutonadio, Hannes Schuyten, Senet Top, Brent Torbeyns, Olivier Van Bladel, Bjorn Van Gestel, Tanguy Van Hove.

Transfers in Corbisier (Schaerbeek), Sven Dumont (Wellen), Kerim (Hasselt), Luyten (Diegem), Nana Diela (Betekom), Nijs (OH Leuven), Vandenbroe­ckx (Oosterzone­n), Vanlook (Betekom), Vaqueriza (THES)..

Transfers uit Raf Claes (Koersel), Joeri Coomans (Bekkevoort), Sener Top (Halen), Olivier Van Bladel (Linden)

 ?? FOTO GUY MEURS ??
FOTO GUY MEURS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium