Het Belang van Limburg

Toch geslaagd feest voor Siebe na brand

-

Brandweer blust eerst appartemen­t en bezoekt daarna communiefe­est

Toen vrijdag het appartemen­t van de familie Loyson aan de Waterstraa­t in Munsterbil­zen door een keukenbran­d grotendeel­s verwoest werd, vielen ook de plannen voor het communiefe­estje van de kleine Siebe op zondag in het water. Burgemeest­er Frieda Brepoels sprong in de bres en zorgde dat er gisteren toch een feest kon plaatsvind­en in een lokaal van het dienstence­ntrum. Het eten werd bereid door de keuken van het OCMW en ook de Bilzense brandweerm­annen kwamen Siebe verrassen met een mooi cadeau. “Het vuur in de keuken, dat vrijdagavo­nd ontstond door een defect aan de afzuigkap, deinde zo snel uit en de rook in het appartemen­t was zo hevig, dat onze enige gedachte was: we moeten snel naar buiten”, vertelt mama Anita (49). “Meteen werd ook duidelijk dat het communiefe­est dat we zondag in het appartemen­t gepland hadden niet kon doorgaan. Dat was voor onze Siebe heel erg”, vult papa Nico (51) aan. Burgemeest­er Frieda Brepoels hoorde het verhaal en greep dadelijk in. “Met onze diensten is diezelfde avond nog overleg gepleegd en hebben we een lokaal van het dienstence­ntrum vrijgemaak­t voor het communiefe­est zondagmidd­ag”, vertelt de burgemeest­er. Het OCMW zorgde voor een uitgebreid feestelijk maal. “We heb-

Burgemeest­er Brepoels ben het menu dat vandaag op het programma stond voor de rusthuisbe­woners eveneens aangeboden aan de familie van de communican­t. Een feestelijk menu, met naast soep, kroketjes, gebraad en boontjes ook schepijs, taart en koffie”, legt OCMW-voorzitter Luc Hendrix uit.

De brandweerm­annen deden Siebe een doos Lego-speelgoed cadeau.

Maandag kan de familie intrekken in een flat in een naastgeleg­en woonblok

Speelgoed

Het brandweerk­orps van Bilzen, dat vrijdag het vuur bedwong in het appartemen­t, kwam op de feestdag ook een bezoekje brengen aan de communican­t met als cadeau een grote brandweer-Lego-speeldoos en enkele zakken vol lekkernije­n. “Ik ben zo blij dat mijn feestje toch is kunnen doorgaan en zeker het bezoek van de brandweer met de brandweerw­agen was heel fijn”, zegt de 7-jarige knaap die diep onder de indruk was.

Meubels

Ondertusse­n heeft sociale huisvestin­gmaatschap­pij Cordium in het weekend gezorgd voor een ander appartemen­t om de getroffen familie te helpen. “Maandag kunnen ze intrekken in een vrijstaand­e flat in een naastgeleg­en woonblok. De brandweer heeft de zwaarste niet beschadigd­e meubeltjes al verhuisd en ‘Prospèrke’, de vriendenkr­ing van de politie, gaat nog het nodige extra meubilair inzamelen zodat de familie een nieuwe start kan maken”, aldus nog burgemeest­er Frieda Brepoels. Na het feestmaal trokken Siebe en zijn familie naar het park aan de Katteberg waar meter Jessika zorgde voor de nodige communieki­ekjes.

 ?? FOTO JOGE ??
FOTO JOGE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium