Het Belang van Limburg

Vet feestje vol nostalgie

19.000 bezoekers uit de bol op I Love The 90’s

- Joke Magné

2 Brothers on the 4th Floor, Culture Beat, Snap, DJ Bobo en onze eigen Limburgse 2 Fabiola sierden zaterdag de affiche van I Love The 90’s dat 19.000 bezoekers naar de Ethias Arena in Hasselt lokte.

HASSELT -

Onder die 19.000 bezoekers Hilde en Patrick uit Bilzen. “De jaren negentig waren de mooiste jaren van ons leven. Toen zijn onze twee kinderen geboren”, zegt Hilde emotioneel. “Zij gaan naar Pukkelpop, wij komen naar hier.” Af en toe passeert iemand in een flitsende outfit maar de meesten zijn hier voor hetzelfde: “Uit nostalgie en om een vet feestje te bouwen.” Jeroen uit Heers viert er zijn vrijgezell­enavond. “Ik ben op zoek naar groene lingerie”, zegt hij aarzelend. Moet kunnen.

Christoff en Lindsay

Ook zanger Christoff en zijn zus Lindsay zijn van de partij. “Ik ben een beetje ziek maar ik wilde er absoluut bij zijn, dit is mijn eerste keer”, vertelt de schlagerza­nger met een big smile. Het Limburggev­oel overheerst dan weer als 2 Fabiola het podium inneemt en iedereen spontaan meebrult. Pat Krimson beleefde vele hoogtepunt­en in de jaren negentig: “Eerst met Leopold III, daarna met 2 Fabiola, de Atmoz en mijn doorbraak als DJ en producer.” Het was een drukke en overweldig­ende periode: “Ik kan nu meer genieten en relativere­n.” Het is volgens Patje belangrijk om te blijven groeien als act ditmaal met Loredana aan zijn zijde. “Ik ga door zolang ik me kan herontdekk­en. We werken zelfs aan een nieuwe ongeziene hype voor eind dit jaar”, lacht hij mysterieus. Kiezen tussen nog eens 20 jaar 2 Fabiola of de titel voor Racing Genk is makkelijk: “Genk kampioen natuurlijk. Maar alleen omdat ik dit jammer genoeg geen 20 jaar meer volhoud.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ??
FOTO RAYMOND LEMMENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium