Het Belang van Limburg

Schouwbran­d beschadigt 2 huizen

- Chris NELIS

In de Noordlaan in Winterslag zijn woensdagav­ond laat twee woningen beschadigd door een uit de hand gelopen schouwbran­d. Omdat de rook eerst bij de buren door de muren uitkwam, was het zoeken naar de brandhaard. “Gelukkig waren we hier. Anders hadden we geen huis meer”, zegt Giosue Dolsimasco­lo. “Mijn zus, die naast ons woont, kwam mij donderdaga­vond zeggen dat er rook bij haar binnenkwam”, gaat Giosue verder. “Maar we zagen niet waar die rook vandaan kwam. We hebben dan een gat in de muur gekapt waardoor er een grotere hoeveelhei­d rook binnenkwam. Bij ons, aan de andere kant van de muur, was niets te zien. Pas toen ik een ingebouwde lamp uit de zijwand van de schouw brak, zag ik het vuur. Het is ontstaan in het houten plafond net onder de eerste verdieping. Ik heb dan geprobeerd te blussen met de tuinslang. Dat hielp wel, maar niet voldoende.”

Rook

De brandweer van de zone OostLimbur­g kreeg het vuur onder controle, maar moest ook de muur openbreken om na te gaan of er nog iets smeulde. “We durfden niet in ons eigen huis slapen”, Giosue Dolsimasco­lo met zijn kinderen aan de opening van de schouw waar de brandhaard werd ontdekt. gaat Giosue verder. “Schrik dat het vuur weer zou oplaaien. Bovendien was er rook in de slaapkamer­s. Gelukkig konden we bij mijn ouders terecht.” Gisteren werd het huis met familie en vrienden grotendeel­s weer opgeknapt. “Hoe groot de schade is, een inbraak in een huis vastgestel­d. De indringer nam geld, jassen en een handtas mee.

BILZEN

Bij de politie is donderdag een inbraak in een huis op de Meerbeemdl­aan gemeld. De indringer boorde een gaatje in een kozijn van een raam om binnen te geraken. Er zijn een computer en een Playstatio­n weg.

DIEPENBEEK

In de Kukkelboss­traat is woensdagvo­ormiddag een inbraak in een gebouw ontdekt. Wat er werd gestolen, is onduidelij­k.

GENK

Dieven zijn binnengedr­ongen in een leegstaand huis op de Sportlaan in Winterslag. Er zijn werktuigen en isolatiema­teriaal gestolen.

HASSELT

Woensdag even voor middernach­t is op de Luikerstee­nweg een inbraakpog­ing vastgestel­d. weten we nog niet. Als ik dat zo bekijk, is dat toch behoorlijk wat. Niet alleen door het vuur maar vooral door de rook. Alles gebeurde vlak voor we wilden weggaan. Nog een geluk dat we dat niet gedaan hebben, anders hadden we geen huis meer.” Inbrekers kregen een raam niet geforceerd. Enkele uren later kwam bij de politie een inbraak binnen van op de Luikerstee­nweg. Op dit tweede adres hadden de indringers een ruit verbrijzel­d. Wat er precies werd gestolen, moet uit een inventaris blijken. Op een werf op de Genkerstee­nweg is werkmateri­aal gestolen. De diefstal gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag.

HERK-DE-STAD

Op de Winningweg in Donk is op een werf koper gestolen. De feiten gebeurden vermoedeli­jk in de nacht van maandag op dinsdag maar werden donderdag pas bekendgema­akt. Dieven zijn woensdag in de vooravond binnengedr­ongen in een huis in de Kapelstraa­t in Berbroek. De deur werd geforceerd. Er zijn geld en elektronis­ch materiaal gestolen.

LUMMEN

In

de

Geenmeerst­raat

hebben Giosue DOLSIMASCO­LO

Bewoner

 ?? FOTO CN ??
FOTO CN
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium