Het Belang van Limburg

Wegpiraat moet firmawagen inleveren

Diepenbeke­naar dient klacht in tegen man die hem filmde

- Raf VANMECHELE­N

N.V. (51) uit Diepenbeek, de man die op 31 maart gefilmd werd toen hij halsbreken­de toeren uithaalde op de E313, is gestraft door zijn werkgever. De firmawagen waarmee hij bruusk stopte voor een vrachtwage­n moet hij inleveren. Ondertusse­n heeft N.V. zelf klacht ingediend tegen K.S. (37), de man die hem filmde, wegens laster en eerroof. Genkenaar K.S. filmde op 31 maart met zijn dashcam hoe N.V. met zijn firmawagen een vrachtwage­n hinderde. De werknemer van het Genkse bedrijf L. haalde een vrachtwage­n op de E313 in, zette zich ervoor en trapt vervolgens bruusk op de rem. De vrachtwage­n moest vol in de remmen en naar links uitwijken om niet te botsen. De beelden gingen viraal en de werkgever van de wegpiraat distantiee­rde zich van het rijgedrag. De 51-jarige man uit Diepenbeek krijgt sancties van zijn werkgever. “Hij is niet ontslagen maar we hebben wel een aantal maatregele­n

De wegpiraat remde bruusk voor de vrachtwage­n... genomen. In detail gaan we niet treden, maar dat hij zijn bedrijfswa­gen moest inleveren, kan ik wel bevestigen”, aldus de woordvoers­ter van het bedrijf.

Sancties

Maar ook de wegpiraat heeft een eigen versie van de feiten. Hij zegt dat de vrachtwage­nbestuurde­r op de brug voor de oprit twee gevaarlijk­e manoeuvres uitvoerde waardoor zijn leven zelf in gevaar was. “Dat heeft hij ons ook verteld maar dat is een zaak voor de politie. Wij blijven alleen bij het standpunt dat we dergelijk rijgedrag, zoals we op de opnames zagen, niet tolereren. Daarom ook de sancties”, klinkt het nog bij de werkgever.

Poging tot moord

De wegpiraat heeft nu zelf actie ondernomen. Hij diende klacht in wegens laster en eerroof tegen K.S. “Maar ik heb ook beelden van wat voorafging aan het incident”, zegt K.S. “Die heb ik aan de politie bezorgd. Daaruit blijkt dat N.V. liegt over wat op de brug voor de oprit gebeurde. Hij heeft nu klacht wegens laster en eerroof tegen me ingediend omdat ik zogezegd voor een deel zijn leven heb kapotgemaa­kt door de beelden

...waardoor de truck plots moest uitwijken. te verspreide­n. Maar wat hij deed op die autosnelwe­g was levensgeva­arlijk. Hij speelde met de levens van andere mensen. Ook ik moest uitwijken en mijn best doen om niet tegen de vangrail te belanden. Ik overweeg nu om zelf klacht tegen hem in te dienen. Volgens mij is dit poging tot moord.” “Ook wij zijn op de hoogte van de klacht tegen de filmer”, klinkt het bij de werkgever van de wegpiraat. “Maar als bedrijf zijn we niet van plan klacht neer te leggen. Voor ons is het een zaak die intern verder wordt afgehandel­d. Maar dat er nog een politionee­l vervolg aan het verhaal komt, is meer dan waarschijn­lijk.” Philip Pirard, korpschef van de politiezon­e Limburg Regio Hoofdstad, is karig met commentaar over de zaak. “Als er nog iemand een klacht zou indienen, wordt die genoteerd. Die wordt dan overgemaak­t aan het parket”, zegt hij. Of hier van een poging tot moord kan gesproken worden? “De klacht wordt dan via de juiste kanalen onderzocht. Het parket bepaalt de kwalificat­ie. Het is niet aan mij om me daar over uit te spreken.” N.V. was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium