Het Belang van Limburg

Bouw 64 flats en hotel in klooster Gerkenberg start dit najaar

-

Op het domein Gerkenberg start Triamant nog dit najaar met de bouw van 64 flats voor jong en oud en een hotel met acht kamers voor mensen met een zorgbehoef­te. De kerk van het klooster wordt een grand café. Nu de bouwvergun­ning is afgeleverd kan Triamant aan de slag op de Gerkenberg. In een eerste fase komen er 64 flats voor jong en oud in de bestaande kloosterge­bouwen. Daarnaast ook een hotel met acht kamers voor mensen met een zorgbehoef­te. In het hele complex zal er 24 op 7 profession­ele dienstverl­ening en zorg op maat beschikbaa­r zijn: ook voor bewoners met een grote zorgvraag. “We werken momenteel de plannen verder uit en hopen in de herfst met de bouwwerken te starten”, aldus Dirk de Baets van Triamant. “Die zullen ongeveer anderhalf jaar duren. We mikken op een mix van leeftijden, dus niet alleen ouderen. In de eerste 64 zorgflats kan je dus ook komen wonen als je geen zorg nodig hebt. Je kan dan ook gebruikmak­en van bijvoorbee­ld onze poetsen kookdienst­en. Daarnaast plannen we nog een kapsalon, pedicure, fitnessrui­mte, bibliothee­kwanden en meerdere ontmoeting­splaatsen op het domein.”

Grand café

De kloosterke­rk blijft behouden en krijgt een belangrijk­e functie. Voorzitter Jo Robrechts: “De kerk zal worden ingericht als

De kloosterke­rk wordt een grand café met een ruime lobby, voor iedereen toegankeli­jk. grand café met een ruime lobby, waar zowel zakelijke vergaderin­gen als ontspannen­de bijeenkoms­ten mogelijk zijn: denk aan een babyborrel, een voordracht of een kooroptred­en.” Burgemeest­er Liesbeth Van der Auwera (CD&V) is erg opgetogen over het feit dat de kerk open blijft. “Het is belangrijk dat de Gerkenberg toegankeli­jk blijft voor het grote publiek”, aldus de burgemeest­er. “Je zal er ook kunnen wandelen door de tuinen. De kloostermu­ur zal trouwens op enkele plaatsen onderbroke­n worden; op die manier krijgen de buurtbewon­ers vrij toegang krijgen tot het hele domein.” Het is de bedoeling dat de 64 flats begin 2018 effectief bewoond zijn. Meteen daarna start de tweede fase: een nieuwe vleugel met ruimte voor een 70-tal wooneenhed­en, dwars achter het kloosterge­bouw. Kandidaten kunnen intekenen op woningen vanaf 150.000 euro. Huren kan ook.

88.68.85.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium