Het Belang van Limburg

Origi helpt Liverpool aan waanzinnig­e

-

Divock Origi en Simon Mignolet maken nog altijd kans op de eindzege in de Europa League. De Limburgers van Liverpool bogen in een waanzinnig duel een 0-2- en 1-3-achterstan­d om in een 4-3-zege. “Dit was een speciale avond”, glunderde Origi, die zelf het eerste doelpunt van de thuisploeg voor zijn rekening nam. De supporters­clans, met hun held Jürgen Klopp als bindmiddel, zorgden voor aanvang van het duel voor een kippenvelv­ersie van ‘You Never Walk Alone’ en een beklijvend­e minuut stilte om de Hillsborou­gh-ramp. Maar welgeteld negen minuten ver of de thuisfans waren al monddood gemaakt door Pierre-Emerick Aubameyang. In de vijfde minuut kon Simon Mignolet nog het schot van de spits uit Gabon pareren, maar hij was kansloos op de rebound van Mkhitaryan. Niet veel later mocht Big Si zich een tweede keer omdraaien. Marco Reus sneed messcherp door de Liverpool-defensie en bediende Aubamayang haarfijn voor de 0-2. De wedstrijd leek gespeeld, maar niets was minder waar. Klopp bleef het volk op Anfiel opjutten, maar moest tegelijk constatere­n hoe zijn Dortmund hem met zijn spelconcep­t in de eerste helft overklaste. En Divock Origi? Die speelde opnieuw een sterke pot. Hij bracht vlak na rust zelfs de spanning terug in de match. De Houthalena­ar was Sokratis te snel af en punterde tussen de benen van Weidenfell­er de 1-2 binnen. Zijn vierde goal in drie matchen en het startsein voor een enerverend­e tweede helft die in een verschroei­end tempo zou afgewerkt worden.

“Speciale avond”

Want ook al kon Reus voor het uur de 1-3 op het scorebord zetten – waardoor Liverpool opnieuw drie keer moest scoren – het geloof bij The Reds verdween nooit. A la KDB zorgde Philippe Coutinho voor de 2-3 en toen Mamadou Sakho tien minuten voor tijd de gelijkmake­r binnenkopt­e, leek een prachtstun­t in de maak. Origi en co roken bloed. Opgezweept door Klopp en heel Anfield gingen zij op jacht naar hun mirakel. In de eerste minuut van de extra tijd kwam dat er ook. Dejan Lovren kopte bij de tweede paal raak uit een voorzet van James Milner. Bij de Dortmundfa­ns, die de hele dag een enorm feest vierden in Liverpool, droop het ongeloof van de gezichten af. “Dit is een fantastisc­h gevoel”, gaf Divock Origi, volgende week 21, na de match aan. “We gingen met 0-2 de rust in, maar de coach zei