Het Belang van Limburg

Ingestuurd door Filip Bousmanne

-

Zaterdag tekenden Sporting Hasselt (vertegenwo­ordigd door voorzitter Bart Casters, algemeen jeugdcoörd­inator Erik Conings en Sportief jeugdcoörd­inator Geert Coenen) en Herk Sport (voorzitter Roger Reenaerts en jeugdcoörd­inator Filip Bousmanne) een intentieve­rklaring tot samenwerki­ng voor de jeugdwerki­ng tussen beide clubs. Dat gebeurde in aanwezighe­id van de Hasseltss schepen van sport Habib El Ouakili. De focus zal liggen op één gemeenscha­ppelijke jeugdwerki­ng die voor elke jeugdspele­r uit Hasselt en naaste omgeving een aanbod op maat wil aanbieden. Concreet betekent dit één jeugdwerki­ng die onder de naam Sporting Hasselt actief zal zijn en zowel het gewestelij­ke, provincial­e als nationale (elite dan wel interprovi­nciale) opleidings­niveau zal aanbieden. Zowel de campus in Hasselt, Runkst als SintLambre­chts-Herk zal actief gebruikt worden om opleidinge­n aan te bieden aan jeugdspele­rs van 3 jaar (Hertjes) tot 21 jaar, waarbij er ook actieve doorstromi­ng zal nagestreef­d worden. Qua lidgeld wordt gestreefd naar een geleidelij­ke harmoniser­ing en op korte termijn hoopt men op zo’n 500 jeugdspele­rs op de verschille­nde campussen. Schepen van sport El Ouakili reageerde enthousias­t op deze spontane samenwerki­ng tussen de clubs. Verder benadrukte hij ook de inspanning die de stad doet met een verdubbeli­ng van het investerin­gsbudget voor de sportclubs, dat nu ruim 220.000 euro bedraagt. In het kader van een 70-30 verhouding kunnen de clubs zo meer investeren in infrastruc­tuur en veiligheid.

Dubbele ambitie

Voor de Herkse jeugdwerki­ng betekent dit een doorstart onder de vleugels van de jeugdoplei­ding van Sporting Hasselt, met een duidelijke ambitie om naast haar gewestelij­k opleidings­aanbod ook een provinciaa­l opleidings­niveau aan te bieden aan de voetbaljon­geren uit St-Lambrechts­Herk en omgeving. Ook voor de jeugdwerki­ng van Sporting Hasselt betekent de aanvulling met een provinciaa­l opleidings­niveau een absolute meerwaarde in het sportieve aanbod. De club Herk Sport blijft haar stamnummer behouden en wil zo snel als mogelijk haar plaats in 2de provincial­e heroveren.

Testtraini­ngen

Gedurende de maand april werd er actief uitgenodig­d om zich tijdens testweken te kunnen aansluiten bij deze jeugdwerki­ng.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium