Het Belang van Limburg

“Verwekt in Zuid-Afrika”

-

Regi, Elke en Ellie Martha in maart, op Ellie Martha’s verjaardag­sfeestje in Zuid-Afrika. Toen was Elke al in verwachtin­g.

Elke Vanelderen (37) is zwanger. In oktober bevalt mevrouw Regi Penxten (40) van een broertje of zusje voor Ellie Martha (3). “De baby is zéér welkom en zeker geen accidentje”, glundert Elke, al voelt ze zich ellendig. “Ik ben misselijk van ’s morgens tot ’s avonds.”

HEUSDEN-ZOLDER -

De ooievaar gaat serieus wat overuren moeten draaien in BV-land. Want na Ann Van Elsen, Elisa Guarraci, Virginie Claes, LesleyAnn Poppe, Siska Schoeters, Tess Goossens en de vriendin van Wim Oosterlinc­k, zet ook Elke Vanelderen straks nieuw leven op de wereld. “De hunker naar een tweede kindje is gegroeid met het ouder worden van Ellie Martha”, zegt Elke, die volgende week ook bevalt van haar vierde boek ‘Tegengif’. “Bij elke nieuwe stap zuchtte ik: ‘Oh, dit moment komt nóóit meer terug!’ Ik werd weemoedig als ik andere baby’s zag, kreeg tranen in de ogen. Ik wilde ze vastpakken, knuffelen, eraan ruiken. Ik voelde mijn biologisch­e klok tikken. Regi zag dat ik het meende, want ja, hij was tevreden met één kindje. Maar gaandeweg is hij erin meegegaan. Ik heb hem zéker niet verplicht, en nu is hij zo fier

als een gieter.”

Zuid-Afrika

“Ik heb een App op mijn iPhone, die bijhield wanneer mijn eisprong eraan kwam”, lacht Elke. “Regi en ik wisten dus wanneer het moest gebeuren en we weten ook perfect wáár het gelukt is: in Zuid-Afrika.” Elke is intussen drie maanden zwanger. En nu de meeste onderzoeke­n achter de rug zijn, met geruststel­lende resultaten, kan Elke zorgeloos aftellen. “Ik hoop alleen dat ik me snel beter voel. Ik heb heel veel last gehad, en nog altijd. Niet dat ik letterlijk boven de pot hang, maar ik ben misselijk van ’s morgens tot ’s avonds. Bij Ellie Martha was ik moe, maar na een middagdutj­e had ik weer tonnen energie. Nu lig ik als een patattenza­k in de zetel. Ach, ’t is voor het goede doel hé!” ( lacht)

Bloedsinaa­sappelen

“Ik heb ook de typische gekke eetgewoont­es. Regi is voor mij - héél cliché - een kist bloedsinaa­sappelen moeten gaan halen. Bij de laatste vijf stuks was ik al aan het panikeren en aan het hyperventi­leren, want het seizoen is intussen voorbij. Dus nu zit ik aan de pomelo’s en de mandarijnt­jes ( lacht). Als het maar zuur is. Een familietre­kje. Mijn mama had dat ook tijdens haar zwangersch­appen. Ach, ik ben blij. De vorige keer was ik verslaafd aan hamburgers...” Haar lijf opnieuw naar de Filistijne­n zien gaan? Elke wil er niet bij stilstaan. “Ik zie wel wat komt. Ik smeer braafjes mijn arganolie. Als je niet meer zo jong bent, en de gezegende leeftijd van bijna 38 jaar hebt, dan is de kans op striemen ook kleiner. En spataders? Die kunnen er ook nog wel bij.”

Jongen of meisje?

Regi en Elke weten het geslacht van de baby al. “We hebben ook al een naam, maar voorlopig is dat nog geheim.” Feit is dat het aantal decibels ten huize Penxten vanaf oktober serieus de hoogte in zal gaan. Ook ’s nachts. “Maar Regi mag op z’n beide oren slapen”, zegt Elke. “Borstvoedi­ng geven, tutje, af en toe opstaan: ik doe dat. Al heb ik laten vallen dat ik dit keer misschien toch iéts meer hulp nodig heb. Ik denk dat Regi het beseft. Ik hóóp het toch!” ( lacht)

 ?? FOTO ’S INSTAGRAM ELKE VANELDEREN ??
FOTO ’S INSTAGRAM ELKE VANELDEREN
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium