Het Belang van Limburg

Prins Gabriël onder schuilnaam lid van tennisclub

Onder schuilnaam ‘Le Grand’ ingeschrev­en bij GT Tessenderl­o

- Hanne DE BELIE

Gabriël Le Grand. Onder die schuilnaam zou prins Gabriël, de twaalfjari­ge zoon van koning Filip en koningin Mathilde, vanaf volgende week interclub spelen voor tennisclub GT Tessenderl­o. Maar dat lekte uit en de prins heeft forfait gegeven.

TESSENDERL­O -

Dat de kinderen van Filip en Mathilde sportief zijn en al jaren tennis spelen is geen geheim. Ze krijgen wekelijks les van een Looise trainer op het koninklijk domein. Na al die jaren training wilde Gabriël, de oudste zoon van het koningspaa­r, ook eens een echte wedstrijd spelen. Hij zou deelnemen aan een interclub, de competitie die plaatsvind­t tussen verschille­nde tennisclub­s. De keuze viel op tennisclub GT Tessenderl­o. Gabriël werd lid van de club onder de schuilnaam Gabriël Le Grand. Normaal zou hij volgende week zijn eerste match spelen.

Geen pottenkijk­ers

Een interclubp­loeg bij de jeugd bestaat uit minsten twee spelers. Zij spelen vijf ontmoeting­en tegen clubs uit de buurt. Gabriël zou enkel deelnemen aan de thuiswedst­rijden in Tessenderl­o. De prins zou op het verst gelegen buitenterr­ein spelen, om pottenkijk­ers te vermijden. Het koninklijk gevolg zou hem rechtstree­ks naar het terrein rijden. Op verplaatsi­ng was die anonimitei­t niet gewaarborg­d. Intussen was het een publiek geheim dat de zoon van ons koningspaa­r in Tessenderl­o ging spelen. Vandaar dat koningin Mathilde deze week liet weten dat Gabriël niet zal spelen. Er was al te veel ruchtbaarh­eid aan gegeven.

Albert Le Grand

Op de website van Tennis Vlaanderen staat bij alle wedstrijde­n van Gabriël Le Grand al een forfait vermeld. De tegenstand­er wint de partij telkens met 3-0. Dat een lid van de koninklijk­e familie een fictieve naam gebruikt om zich incognito in het openbaar te begeven, is overigens niet nieuw. “Koning Albert gebruikte vaak de naam Le Grand, omdat hij als kind ‘de grote’ genoemd werd”, zegt royaltywat­cher Kathy Pauwels. “Toen Tom Lanoye hem op de boekenbeur­s vroeg voor wie hij mocht signeren, antwoordde Albert: monsieur Le Grand. Ook Paola reisde in de jaren zeventig onder de naam Christine Le Grand en Filip gebruikte geregeld Philippe Le Grand om te vliegen. Toen dat begon op te vallen, vloog hij als Philippe Dermulle. Wel leuk dat ze de Le Grand-traditie nu verderzett­en. Alleen niet zo slim, want op den duur weet iedereen het. Ze hadden beter Gabriël Le Petit gekozen (lacht).” N.G. of Niet Gespeeld staat op de competitie­lijst van Tennis Vlaanderen bij de naam van Gabriël Le Grand - een schuilnaam voor prins Gabriël.

 ??  ?? Nadat zijn schuilnaam ‘Gabriël Le Grand’ uitlekte, gaf prins Gabriël (12) forfait voor de wedstrijde­n.
Nadat zijn schuilnaam ‘Gabriël Le Grand’ uitlekte, gaf prins Gabriël (12) forfait voor de wedstrijde­n.
 ??  ??
 ?? Foto ISO ??
Foto ISO
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium