Het Belang van Limburg

Kritiek op EK-lied van Dimitri Vegas & Like Mike

“Hopelijk spelen de Duivels beter”

- Silvy VAN SON

HASSELT - ‘Melody’, het officiële EK-anthem dat vrijdag door dj-duo Dimitri Vegas & Like op de radio werd losgelaten, lokt zeer gemengde meningen uit. “Ik zal veel bier en geniale matchen van de Duivels nodig hebben om hier op te bewegen” en “Hopelijk spelen de Rode Duivels duizend keer beter dan het EK-lied”, klinkt het op de sociale media. De Limburgse stadion-dj’s denken daarentege­n dat het lied catchy genoeg is om het feest te doen losbarsten in de Franse stadions deze zomer. Op vraag van de Belgische voetbalbon­d KBVB doken de dj’ende broers Dimitri Vegas & Like Mike in de studio om een lied te maken dat onze Rode Duivels naar de overwinnin­g moet stuwen op het Europees kampioensc­hap in Frankrijk. Het was Dimitri die gisterocht­end op Studio Brussel het officiële anthem mocht voorstelle­n. “Het nummer ontstond ongeveer een jaar geleden na een barbecue in Los Angeles met dj-collega’s Steve Aoki en Ummet Ozcan. Het is een hele eer om hiervoor gevraagd te worden. Ongeacht we weinig in het land zijn, blijven we wel de grootste supporters van de Rode Duivels”, aldus Vegas, die samen met zijn muzikale wederhelft Like Mike vooral een echte catchy meezinger wilde maken.

Tomorrowla­nd-fans

“Meezingen met wat?”, klinkt het op Twitter. “Gaan ze ook een deftig nummermake­nvoordesup­porters mét smaak?” Zelfs een aantal fans van Dimitri Vegas & Like Mike vinden ‘Melody’ niet geschikt als voetballie­d en beweren dat het enkel een opgekuiste versie is van een nummer dat ze al eerder speelden in hun sets. Sommigen opperen dan weer dat het wel heel erg lijkt op ‘I Like It Loud’ van Marshall Masters. Ook de Limburgse dj Dirk Swartenbro­ekx, alias Buscemi, vindt niet dat het nieuwe EK-anthem een lied is voor iedereen. “Want voetbal is toch voor iedereen? Deze song lijkt vooral gemaakt te zijn voor de Tomorrowla­nd-fans. Het nummer zal uiteindeli­jk misschien wel de grote menigte meekrijgen tijdens de matchen zelf, maar mijn stijl is het absoluut niet.”

Bombastisc­h

Ook Robin Godderie en Koen Driesmans, beiden verantwoor­delijk voor de sfeer en de muziek in het stadion van KRC Genk en STVV, bestempele­n het nummer niet als ‘hun stijl’ maar zouden het zelf wel draaien in het stadion. “Het heeft een stevige, strijdlust­ige beat en het is inderdaad catchy”, zegt Godderie. “In een stadion met 20.000 man moet je wel bombastisc­h gaan, dus daar zijn ze alvast in geslaagd”, zegt ook Driesmans, die de keuze voor Dimitri Vegas & Like Mike zeker terecht vond. “Zij moeten zowat de populairst­e dj’s zijn in het huidige mainstream­landschap en zijn al verkozen tot de beste dj’s van de wereld. Daar mogen we best trots op zijn. Eens het wat meer airplay krijgt op de radio, zal het waarschijn­lijk zo’n nummer worden dat niet meer uit je hoofd raakt.” De clip, die begin volgende maand verwacht wordt, werd geregissee­rd door Adil El Arbi.

 ?? FOTO PHN ?? Dimitri Vegas en Like Mike mochten het officiële EK-lied voor de Rode Duivels verzorgen.
FOTO PHN Dimitri Vegas en Like Mike mochten het officiële EK-lied voor de Rode Duivels verzorgen.
 ?? Foto SM ?? Ook Koen Driesmans (STVV) zou ‘Melody’ draaien: “een nummer dat niet meer uit je hoofd raakt.”
Foto SM Ook Koen Driesmans (STVV) zou ‘Melody’ draaien: “een nummer dat niet meer uit je hoofd raakt.”
 ?? Foto JG ?? “In een stadion met 20.000 man moet je wel bombastisc­h gaan”, vindt KRC Genk-omroeper Robin Godderie.
Foto JG “In een stadion met 20.000 man moet je wel bombastisc­h gaan”, vindt KRC Genk-omroeper Robin Godderie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium