Het Belang van Limburg

Sanders en Clinton bekvechten over hoofdprijs New York

-

Volgende week is beslissend voor de Democratis­che voorverkie­zingen. Als Hillary Clinton dinsdag haar rivaal Bernie Sanders in beider thuisstaat New York verslaat, dan staat er haar nog weinig in de weg om presidents­kandidaat te worden.

NEW YORK -

Clinton en Sanders tijdens een bitsig CNN-debat. Sanders blijft zich intussen weren als een duivel in een wijwaterva­t. Dat bleek donderdaga­vond toen Clinton en de linkse senator elkaar tijdens een debat in Brooklyn bestookten. Het twee uur durende debat ontaardde in een regelrecht­e scheldpart­ij waarbij de voormalige first lady en Sanders elkaar verweten onvoorbere­id, slecht geadviseer­d en verward te zijn. CNN-presentato­r Wolf Blitzer moest zelfs de orde herstellen. “Als jullie naar elkaar schreeuwen, dan zijn de kijkers niet in staat een van jullie beiden te horen”, zei Blitzer. De staat New York is dan ook de hoofdprijs met 247 gedelegeer­den die eind juli in Philadelph­ia officieel de Democratis­che presidents­kandidaat mee zullen aanduiden.

Grootkapit­aal

Sanders, geboren in New York maar woonachtig in Vermont, hamerde op de innige banden die Hillary Clinton met het grootkapit­aal onderhoudt en die zouden verhindere­n dat ze zich schaart achter zijn idee om de grote banken te splitsen. De voorbije weken heeft Bernie Sanders, die vooral populair is bij jonge kiezers, de ene overwinnin­g na de andere behaald. Hij is er echter niet in geslaagd Hillary Clinton bij te benen. In de peilingen heeft Hillary in New York een comfortabe­le voorsprong, maar het zou niet de eerste keer zijn dat die peilingen de waarnemers op het verkeerde been hebben gezet. Bij de Republikei­nen is Donald Trump de grote favoriet voor de voorverkie­zingen in New York. In de peilingen ligt hij in zijn thuisstaat maar liefst 31 procent voor op zijn rivaal Ted Cruz.

 ?? FOTO PHN ??
FOTO PHN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium