Het Belang van Limburg

Het jaar van UC Belgium

Tiende BEA-award en investerin­g in nieuw hoofdkanto­or in Heusden-Zolder

- Dominiek CLAES

2016 wordt hét jaar van evenemente­nhuis United Communicat­ions (UC) Belgium. De voorbije week kon het Diepenbeek­se bedrijf voor de tiende keer een BEA-award binnenhale­n. Niemand deed ooit beter. Bovendien investeert UC Belgium in een nieuw hoofdkanto­or in Heusden-Zolder. “Binnen een paar maanden kunnen we verhuizen”, zegt stichter en CEO Peter Veekmans.

DIEPENBEEK -

De Benelux Event Awards (BEA) worden ieder jaar uitgereikt door een onafhankel­ijke jury van evenemente­nexperten. Meteen ook de hoogmis van de sector in ons land. Sinds 2004 heeft UC Belgium al tien keer meegedonge­n naar de award. Telkens viel het Limburgse bedrijf in de prijzen. “In 2014 en 2015 hebben we niet meegedaan. We doen ook maar enkel mee als we iets speciaals Peter Veekmans, CEO UC Belgium

Binnenkort verhuist UC Belgium naar een nieuw, 3.000 m² groot hoofdkanto­or in Heusden-Zolder. verwezenli­jkt hebben”, zegt Hasselaar Peter Veekmans (50) die tegenwoord­ig in Heusden-Zolder woont. “Een mooie tent, goede catering en leuke animatie zijn niet voldoende. Het moet op de een of andere manier memorabel zijn.”

Burning Man

En iets memorabel organisere­n, dat kunnen ze bij UC Belgium. Vorig jaar was er het middeleeuw­s megafeest van Katoen Natiebaas Fernand Huts voor 7.000 genodigden en 4.500 personeels­leden en hun familie. “Het is natuurlijk wat makkelijke­r als het budget van ondergesch­ikt belang is,” merkt Veekmans op. In 2007 viel UC Belgium in de prijzen met het evenement ‘Burning Man’ in de Nevadawoes­tijn, een opdracht van die andere flamboyant­e ondernemer Jan Kriekels van Jaga uit Diepenbeek. Ook de Rode Loper (VRT, 2010) en ‘I am a Rockstar’ voor Nikon (2013) waren van die memorabele organisati­es van UC Belgium. “Alle lof daarvoor gaat naar ons waanzinnig­e team”, zegt Veekmans. “Ik leg me vooral toe op sales en PR. Voor de rest heb ik me vooral omringd met mensen die in organisati­e een stuk beter zijn dan ikzelf.”

ECC

United Communicat­ions Belgium zag 24 jaar geleden het levenslich­t. “Het was eigenlijk een uitloper van een aantal opdrachten voor het toenmalige tennistorn­ooi ECC in Antwerpen”, herinnert Veekmans zich. “Het is ook niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest. Toen de evenemente­nsector in 2009 op zijn gat viel, heeft iedereen een tandje moeten bijsteken, maar hebben we ook iedereen aan boord kunnen houden.” Op dit moment is UC Belgium misschien niet het grootste evenemente­nhuis van dit land, maar op drie na wel het meest bekende, zo blijkt uit een studie van Agora Marketing. Het vaste team is 20 medewerker­s sterk, goed voor een jaaromzet van 5 miljoen euro. Naast het hoofdkwart­ier in Diepenbeek heeft UC Belgium nog een vestiging in Diegem (Brussel). In Deinze beschikt het bedrijf met Xperience over een specialist in incentiver­eizen. De grootste bedrijven van Europa zijn klant: van Huawei en Mobistar, over Yves Saint Laurent en Mercedes België, tot BDO, Bayer, Lidl, Geberit, VRT en Nikon.

In Limburg tellen jullie opvallend weinig klanten. Enige verklaring?

Peter Veekmans: “We hebben hier wel een paar klanten, zoals Jaga, Group Machiels, Group GL en Essec. Maar inderdaad, slechts drie procent van onze omzet halen we uit de eigen provincie. Dat heeft wellicht te maken met het vooroordee­l als zouden wij enkel erg grote evenemente­n organisere­n, wat niet het geval is. Voor een feestje voor 50 mensen kan je net zo goed bij ons aankloppen.”

Wat is jullie grootste troef?

“We hebben alles

zelf

in

huis: trucks en opleggers, podia, beeldscher­men, licht en geluid, beursstand­en, hostessen en trailers die in een mum van tijd ontplooid kunnen worden tot een volwaardig­e stand van verschille­nde grootte. Zelfs een klassieke paardenmol­en hebben we hier staan. En ja, de bedrijfswa­gens voor onze medewerker­s zijn eigendom van het bedrijf, niet van de leasemaats­chappij. Dat klinkt erg ouderwets, ik weet het. Maar het maakt ons superflexi­bel en maakt dat we snel kunnen schakelen. Als een klant te elfder uur nog met een extra wens komt, kunnen we daar meestal voor zorgen. En die klant raak je nooit meer kwijt. Enkel catering en audiovisue­le opnames besteden we uit.”

We hebben alles zelf in huis. Dat klinkt erg ouderwets, maar het maakt ons superflexi­bel

Is daarom het nieuwe gebouw in Heusden-Zolder nodig?

“Precies, het gebouw in Diepenbeek werd te klein voor dat hele logistieke apparaat. Het gebouw in Heusden-Zolder is 3.000 m2 groot. We hopen binnen een paar maanden te kunnen verhuizen. Er komt zeker en vast ook een repetitier­uimte. Ik heb jarenlang in de bluesforma­tie ‘Big Trouble’ gespeeld. Die draad wil ik weer oppikken.”

Kan Peter Veekmans het nu wat rustiger aan doen?

“Ik mag het hopen. Ik heb een erg turbulent leven geleid. Dat kon ook maar dankzij mijn partner Myriam Jamaers, waar ik nu al 21 jaar mee samenwoon. Ik hoop wat meer tijd te kunnen maken voor haar en onze vierjarige dochter Anaïs.”

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ?? Foto SVEN DILLEN ??
Foto SVEN DILLEN
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium