Het Belang van Limburg

“Op derde plek mikken”

Timothy Castagne is helemaal terug op zijn rechterfla­nk

- Erik De Gruyter

Door de schorsing van Sandy Walsh kreeg ‘le nouveau’ Timothy Castagne dé kans om zich weer helemaal in beeld te spelen. Zowel op Anderlecht als tegen KV Oostende trok Castagne meer dan behoorlijk zijn streng. Toch wil Timo niet gezegd hebben dat hij op zijn rechterfla­nk vaste waarde is. “Ik zal mij iedere week opnieuw moeten bewijzen”, beseft Castagne. “Maar dat vind ik niet erg. Het is goed dat er concurrent­ie is, dat houdt iedereen scherp. Ik zat in de eerste twee matchen van play-off 1 redelijk zwaar onder stress. Maar dat is niet abnormaal, ik was benieuwd of ik snel terug op niveau zou komen. Achteraf bekeken, denk ik dat ik het er redelijk goed vanaf gebracht heb. De trainer heeft gezegd dat hij een hoog niveau verwacht van zijn vleugelver­dedigers. Ik ben het daar mee eens. Als verdediger moet je de ploeg offensief iets extra kunnen bijbrengen, daar ben ik me bewust van.”

Efficiënti­e

De trip naar de Gaverbeek biedt KRC Genk dé mogelijkhe­id om de kwalijke uitreputat­ie enigszins te doen verbleken. Timothy Castagne gelooft ook niet dat play-off 1 voor Zulte Waregem weinig meer dan een verplicht nummer is. “Ook Zulte kan nog hoge ogen gooien in deze play-offs. Ze beschikken over een zeer degelijke ploeg. Met Mbaye Leye hebben ze een echte topschutte­r in huis. Hij is echt een gevaarlijk heerschap. Met De Ridder en Kaya hebben ze centraal ook nog eens veel kwaliteit lopen. Ik hoop dat we in Waregem

Castagne: “Als verdediger moet je de ploeg ook offensief iets extra kunnen bijbrengen.” efficiënt kunnen zijn. Het verschil tussen uit en thuis zit volgens mij enkel in onze efficiënti­e.”

Omhoog kijken

Vorige week speelde KRC Genk haasje over met KV Oostende. Castagne hoopt niet dat de vierde plaats straks het eindstatio­n wordt. “We moeten naar omhoog blijven kijken”, meent Timothy. “Met een vierde plaats zal ik zelf niet tevreden zijn. We moeten de ambitie hebben om voor de derde plek te gaan. Maar dan zullen we op verplaatsi­ng wel meer punten moeten gaan oogsten.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium