Het Belang van Limburg

“Blij dat mama mijn debuut meemaakte”

CASPER DE NORRE zweeft tussen grote doorbraak en moeilijke thuissitua­tie

-

Casper De Norre is één van dé jeugdtalen­ten van STVV die op de rand van de doorbraak staan. De 19-jarige Herkenaar viel in Charleroi voor het eerst in en hoopt in de resterende wedstrijde­n in play-off 2 nog meer speelkanse­n te krijgen. Ondertusse­n probeert De Norre te genieten van elk moment met zijn zieke mama. “Ik ben blij dat ze mijn debuut meemaakte.” ‘De nieuwe Rob Schoofs’, zo lieten de elitetrain­ers van STVV een goeie week geleden nog optekenen toen we hen informatie vroegen over Casper De Norre. De jongeman zelf was best gevleid door die uitspraak. “Ik vermoed dat Fritz Geerts bedoelt dat ik ook die infiltrati­e heb met de bal aan de voet. Maar verder zijn er toch veel verschille­n tussen Schoofs en mij. Hij is linksvoeti­g, terwijl ik rechtsvoet­ig ben. Bovendien is Rob verdedigen­d nog een stuk sterker. Het klopt wel dat ook ik een box-to-boxspeler ben.”

Was je dat al in je jeugdjaren?

“Na mijn duiveltjes­periode bij BS Sport speelde ik nog al eens voor STVV, maar toen was ik meer een man voor de flank. Pas later, bij KRC Genk, kwam ik centraal op het middenveld terecht.”

Je verliet STVV dus al een keertje voor KRC Genk? Als dat maar goed komt bij de fans.

“Tja, ik vertrok na een degradatie, want ook de jeugd degradeerd­e mee. Daardoor kon ik bij STVV niet meer op het hoogste niveau voetballen. Van de U12 tot de U16 speelde ik dus voor KRC Genk. Later volgde Standard.”

Daar plukte STVV je vorige zomer weer weg. Zag je geen toekomst bij de Rouches?

“Misschien zou ik er wel geslaagd zijn. Maar bij STVV zag ik de mogelijkhe­id om sneller mijn doelen te bereiken. Ik ben heel blij dat ik naar hier ben gekomen. Ik voel me top.”

Vorig weekend debuteerde je in Charleroi. Je viel niet onaardig in.

“Dat vond ik ook. Ik viel niet in

Casper De Norre op mijn beste positie. Ik verving Iebe Swers op rechts. Maar ik kan wel uit de voeten op die plek, omdat ik er bij de jeugd al speelde.”

Je hebt nog geen contract?

“Nee, klopt. Maar daar komt nu allicht veranderin­g in. Mijn makelaar en STVV voeren op dit moment gesprekken. Ik wil graag blijven, dus datkomtwel­goed.Volgendsei­zoen wil ik elke week knokken om bij die achttien te zitten.”

Combineer je het voetbal nog met studies?

“(knikt) Ik zit in mijn eerste jaar criminolog­ie in Leuven. Tijdens de week verblijf ik in Cicindria in Sint-Truiden (voetbalaca­demie die voorzitter Lammens op poten zette, nvdr). In januari maakte ik helemaal de overstap van de beloften naar de A-kern. Vroeger dan verwacht. Dat maakt de studies wat moeilijker. Ik blijf proberen, we zien wel waar ik uitkom.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium