Het Belang van Limburg

Thuram in doel FERRERA

Kiest derde match op rij voor andere keeper

- Bob Faesen

Standard trekt zondag naar Moeskroen. Met Yohann Thuram zal er voor de derde match op rij in PO2 iemand anders onder de lat staan. De laatste keer dat de 27-jarige doelman een match voor de Rouches keepte, dateert van 17 oktober. De dag waarop Standard allerlaats­te werd en Thuram werd uitgejoeld door zijn eigen supporters. “Ik heb veel bewonderin­g voor hem”, benadrukt Yannick Ferrera wanneer we hem vragen naar Yohann Thuram. Het kan voor de Standard-trainer zelfs niet vaak genoeg benadrukt worden: Thuram is een op en top prof. “Voor die bewuste match tegen Westerlo lag hij al onder vuur. Hij kwam naar me toe en zei: ‘coach, geef me nog een kans.’ We verloren met 1-2 en Yohann werd geviseerd door de supporters. Hij kwam weer naar me toe en bedankte me voor de kans en zei dat hij mijn keuze zou respectere­n.” Thuram moest vervolgens plaatsmake­n voor Guillaume Hubert. “Maar Yohann bleef daarna ontzettend hard werken”, weet Ferrera. “Hij was een echte collega voor zijn concurrent­en. Dat zouden niet veel voetballer­s kunnen. Daar bewonder ik hem voor. Hij heeft het respect van heel de kleedkamer en iedereen van de club.”

Bedreigd op parking

Het zijn lovende woorden voor een doelman die de afgelopen maanden zowat de vervelends­te periode uit zijn carrière moet hebben gekend. 1m90, tatoeages over zijn brede biceps en volledig in het zwart gekleed, ... Je zou het hem niet geven als je Thuram zo ziet, maar de keeper zat diep na die

MOESKROEN - STANDARD match tegen Westerlo. Temeer omdat enkele heethoofde­n het nodig vonden om hem op de spelerspar­king te bedreigen. “Natuurlijk ben je niet ongevoelig voor zulke zaken”, geeft Thuram nu toe. “We zaten toen in een slechte periode. Ik had er dus wel begrip voor dat sommige fans mij uitfloten. Dat ligt nu achter mij. Rancuneus ben ik niet. In een carrière krijg je nu eenmaal te maken met moeilijke momenten. Mijn attitude is nooit veranderd, maar het doet deugd om de competitie zondag te hervatten”, aldus de Fransman, die sinds vorige maand internatio­nal is van Guadeloupe. Match minder schorsing voor Mmaee - Samy Mmaee verscheen vrijdag voor de Beroepsges­chillencom­missie. De schorsing van de verdediger werd met een speeldag teruggebra­cht naar twee matchen. Milec: nog een jaar Roda – Martin Milec (24) mag volgend seizoen opnieuw uitgeleend worden. De rechtsback speelt momenteel bij het Nederlands­e Roda JC, dat interesse heeft om de Sloveen een jaartje extra te huren.

W. BEVEREN - KORTRIJK

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium