Het Belang van Limburg

“Onze eerste date was op de Cauberg”

-

Micahel Matthews met zijn Slowaakse vriendin Katarina. Het was bovenop de Cauberg dat Michael Matthews zijn eerste date had met zijn Katarina. Het was daar dat op 17 april 2011 tijdens de Amstel Gold Race zijn leven in de juiste plooi viel. “Ik krijg kippenvel als ik het woord Amstel uitspreek. Het is mijn love story.” Toen ‘Bling’ vijf jaar geleden op de mooie Slowaakse botste, was hij nog een Mister Nobody. Ondertusse­n heeft de 25-jarige allrounder alles om na wereldkamp­ioen Sagan de volgende wereldster te worden.

Wat heeft een jongen die aan de andere kant van de wereld werd geboren met de Amstel?

“Omdat ik in 2011 niet mocht starten, kwam ik er mijn vrouw Katarina Hajzer tegen. Ze is het beste dat me ooit overkwam.”

Hoe leerde je haar kennen?

“Ik zag ze voor het eerst in maart 2011 op het WK baanwielre­nnen in Apeldoorn. Via Facebook kwam ik daarna terug in contact met haar. Ze zei me dat ze naar de Amstel ging. Omdat ik toen in mijn Rabobank-periode in Lana- ken op amper vijf kilometer van de Cauberg woonde, stelde ik voor om daar te daten. We zagen mekaar van negen uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds. Een heel speciale dag, enkel overtroffe­n door ons huwelijk. ”

Katarina is ondertusse­n niet alleen je vrouw, ze is ook je gids, je stuur?

“Ze is echt down to earth. Net wat ik nodig heb. In Lanaken modderde ik maar wat aan. Kat voelde dat er iets moest gebeuren. Ik moest van streek veranderen, van ploeg. Ze weet hoe je het allerbeste in mij bovenhaalt. Het werd OricaGreen­EDGE en Monaco. Ondertusse­n leven we daar al drie jaar.”

De Amstel herinnert je ook aan je slechte Rabobank-periode. Is dat geen contradict­ie?

“Als ik niet in Lanaken was neergestre­ken had ik nooit de vrouw van mijn leven ontmoet. Dan stond ik nooit in het leven als nu. Iets dreef me vanuit Canberra naar hier om van deze jongen een sterkere persoon te maken en om hier een heel mooie vrouw te vinden. Ik onthoud deze twee positieve dingen.”

 ?? Foto SVEN DILLEN ??
Foto SVEN DILLEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium