Het Belang van Limburg

“Rekening openstaan bij Hasselt”

Ex-ploegmaats Nick Hulsmans en Ben Santermans staan zaterdag tegenover elkaar

-

Samen stonden ze twee seizoenen op rij broederlij­k naast elkaar in het centrum van de verdedigin­g bij de beloften van KRC Genk: Zonhovenaa­r Nick Hulsmans (23) van Sporting Hasselt en Hasselaar Ben Santermans (23) van Beerschot-Wilrijk. Vanavond staan ze voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar in de traditiecl­ash. Wij brachten ze in Hasselt samen voor een dubbelgesp­rek.

Heren, het is niet eens zo lang geleden dat jullie ploegmaats waren?

Ben Santermans: “Vier jaar geleden moet het ongeveer zijn. Een fijne periode waarin we samen in de ploeg zaten met jongens als Limbombe, Croux en Stef Peeters. Casteels stond in doel. In mijn jonge jaren bij Genk heb ik nog in de ploeg gezeten met Courtois en De Bruyne. Eigenlijk ongelofeli­jk wat een talent daar toen zat.” Nick Hulsmans: “Het was toch helemaal anders voetballen dan nu. Ons klassement was toen niet van tel. Het ging meer over de ontwikkeli­ng en de manier van voetballen. Nu spelen we voor de knikkers.”

Zaterdag staan jullie tegenover elkaar?

Nick: “In de leukste match van het jaar. Het publiek, de spanning errond. Plus het feit dat de match belangrijk is voor beide teams. Bij winst zijn we praktisch zeker van de top zes en de eindronde. Rechtstree­kse promotie? (diplomatis­ch) De eindronde is het hoofddoel. Alles wat erbij komt, is mooi meegenomen.” Ben: “Wij moeten winnen met het oog op die eerste twee plaatsen. Op het Kiel is het altijd onrustig en je kan je voorstelle­n wat een 2 op 12 in een club als Beerschot teweegbren­gt.”

Sporting ging in de heenmatch op een diefje winnen op het Kiel. Het was de eerste thuisneder­laag van Beerschot-Wilrijk ooit in een competitie­match.

Ben: “Dat ligt nog vers in het geheugen (groen lachje). Hasselt weigerde toen te voetballen en speculeerd­e op die ene kans. Die ging dan ook nog binnen.” Nick: “Dat was een hele belangrijk­e zege voor ons. We kwamen uit een moeilijke periode en Beerschot was tot dan ongenaakba­ar in eigen huis. Als je dan kan winnen met 0-1. Dat was heel mooi.”

Jullie rechtstree­kse tegenstand­ers zijn niet van de minsten?

Ben: “Ik vermoed dat ik tegen Mustapha Jarju zal staan. Kwaliteit te koop, die kerel.” Nick: “Hernan Losada.” Ben: “Hernan begint inderdaad vanop links, maar heeft een vrije rol in het team. Moeilijk om tegen te spelen, want hij loopt slim.” Nick: “Geen nieuws voor mij. In de heenmatch heb ik het aan den lijve ondervonde­n. Ik weet waaraan ik mij kan verwachten.”

Nick Hulsmans Sporting Hasselt Nick Hulsmans (Sporting Hasselt) en Ben Santermans speelden twee seizoenen samen bij de beloften van Racing Genk.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium