Het Belang van Limburg

“Heel verschil met lawaai maken op zolderkame­r” Equal Idiots oefenen op Emotions voor hun eerste festivalse­izoen

-

Nadat ze vrijdag nog het voorprogam­ma van The Sore Losers in de Brusselse AB mochten verzorgen, staan de jonge honden van Equal Idiots zaterdagav­ond op het festival Emotions in CC De Kimpel Bilzen. Daar oefenen de energieke 21-jarige garagerock­ers alvast voor hun debuut op Pukkelpop komende zomer. “Maar een diploma halen, is deze zomer nog altijd onze prioriteit.”

BILZEN -

Eerder in uw krant kon u al lezen hoe Emotions deze zaterdag een leeftijdsg­rens voor festivalbe­zoekers oplegt. Niet dat de jonge Hoogstrate­naren van Equal Idiots zich daar iets van aantrekken. Het jonge garagerock-duo, bestaande uit zanger-gitarist Thibault Christiaen­sen en drummer Pieter Bruurs (beiden 21), zullen in Bilzen gewoon het hoofdpodiu­m bestijgen. Een podium dat ze delen met enkele grote namen uit het Belgische muziekland­schap, zoals The Van Jets, De Mens en Discobar Galaxie. Eens mens zou er zowaar van beginnen bibberen. “We kunnen nog altijd Pieter Bruurs (links) en Thibault Christiaen­sen komen op Emotions alvast oefenen voor hun optreden op Pukkelpop komende zomer. niet geloven dat we naast zulke acts staan”, geeft zanger-gitarist Christiaen­sen toe. “Onze stoutste dromen worden werkelijkh­eid.”

Zolderkame­rtje

De muziekcarr­ière van de jonge Hoogstrate­naren schoot uit de startblokk­en na het winnen van de talentenwe­dstrijd De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, waardoor ze komende zomer ook op Pukkelpop mogen optreden. Niet veel later volgde een eerste radiohitje met ‘Salmon Pink’. Afgelopen zondag schopten ze het eveneens tot de finale van Humo’s Rock Rally. Een steile opgang voor een groepje dat tot vorig jaar amper op een podium had gestaan. “Vroeger maakten we gewoon wat lawaai op een zolderkame­rtje en schreven we ons voor de leut in voor die muziekweds­trijden, zonder hoge verwachtin­gen”, verduideli­jkt Christiaen­sen. “Na De Nieuwe Lichting kwam alles opeens in een stroomvers­nelling. We kregen enorm veel reacties, zeker nadat ‘Salmon Pink’ op veel radiotijd bij Studio Brussel kon rekenen. Dan komen plots de management­bureaus en platenlabe­ls aankloppen. Voor je het weet, heb je een eigen manager.”

Diploma

De superlatie­ven blijven ondertusse­n niet uit. Zo werden ze al eens de ongewassen versie van The White Stripes genoemd. Zelf zien ze dat een beetje anders. “Onze grootste invloeden zijn vooral garagerock­bands als Ty Segall of Fidlar, maar garagerock uit de sixties kan ons eveneens bekoren. Verder steken we de punkinvloe­den in onze muziek ook niet ver weg.” De groep zal zich dit jaar vooral focussen op het scherpstel­len van hun liveshow. “We willen ons vooral voorbereid­en op Pukkelpop. Gelukkig hebben we tot dan nog een hoop optredens gepland, waaronder op 7 mei op Putrock in Beringen. Oefening genoeg dus.” Nieuwe muziek zal pas voor na de zomer zijn. De twee zijn immers nog student. “Een diploma halen, is nog altijd de prioriteit.” Wat we van de garagerock­ers dan mogen verwachten op het Emotions-podium? “De nummers uit onze enige EP passeren de revue, maar we zullen ook nieuw materiaal brengen. Voor de rest gaan we gewoon een zo strak mogelijk optreden spelen.”

Bilzen, zaterdag 16/4 in CC De Kimpel Bilzen. Gratis. Meer info: emotions.bilzen.be

be/equalidiot­s

We schreven ons voor de leut in voor muziekweds­trijden, zonder al te veel verwachtin­gen

Thibault CHRISTIAEN­SEN

Equal Idiots

 ?? Foto VRT ??
Foto VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium